bugün

sultan baybars

Sultan Baybars yaşlılık dönemi

Sultan Baybars artık biraz daha yaşlanmıştı. Hayat hikayesi parmak ısırtacak cinsten. Yenilmez denilen Moğol ordusunu iki kez yenmeyi başarmıştı. Bizansı çevresinden resmen def etmişti. Sultan Baybars artık 50 li yaşlarda ömrünün son dönemlerinde. Hayatın kendisine yüklediği zor misyonu başarı ile tamamlamanın gururunu taşıyordu. Sultan Baybars 54 yaşında aramızdan ayrıldı. Sultan Baybars ile ilgili başka bir rivayet ise bir gece ansızın derviş kıyafetlerini giyerek saraydan ayrılarak doğduğu Kıpçak yurduna gittiğidir. Sultan Baybars’ın ölümü ile ilgili bir diğer iddia ise sefer sırasında yakalandığı dizanteri hastalığından dolayı vefat ettiğidir. Her nereye giderse gitsin her ne zaman son nefesini verirse versin. Sultan Baybars bizim gururla anacağımız komutanların arasında olacaktır. Onlarca kişisel gelişim kitabının veremeyeceği motivasyonu Sultan Baybars bizlere vermektedir. Düşünün Köle kelimesini. Ne kadar çaresiz ve zor değil mi ? işte kölelikten sultanlığa giden inanılmaz bir başarı ivmesi. Demek ki herkes bir gün çakıldığı yerden zirveye çıkabilir.

Sultan Baybars’ın mezarı nerede

Ölüm tarihi ve şekli ile ilgili çok fazla rivayet olsa da Sultan Baybars’ın nereye gömüldüğü bilinmektedir. Sultan Baybars mezarı Şam’da bulunmaktadır. Bize Allah Rahmet Eylesin demek düşer. Böyle bir kahraman için ne kadar dua etsek az olur.

Kanun adamın görüşü

Sultan Baybars ve niceleri, tarihimiz o kadar köklü ve şanlı ki iftihar etmemek elde değil. Ülkemizin gençliği için tam örnek model. Atalarımıza şöyle bir baktığımız da örnek alacak o kadar şahsiyet var ki. Bu ülkede ki genç nüfusun bir an önce silkinip ayağa kalkması lazım. Bu ülke için kendileri için üretmeye ve öğrenmeye başlaması lazım. Kölelikten Sultanlığa, Karanlıktan aydınlığa çıkan o kadar çok atamız var ki. Biz torunlara düşen onları örnek alıp yeise kapılmadan çalışmak ve başarmaktır. Sultan Baybars’ın rahat bir evi sıcak bir ailesi hiç bir zaman olmamış. Sultan Baybars çocukluk yıllarını esir olarak geçiren bir şahsiyet. Sultan Baybars daha o yıllarda pes etseydi şimdi onunla ilgili yazı yazıyor olmazdım. Sizde adınızı tarihe yazdırabilirsiniz. Umudunuzu kaybetmeyin. Ne zaman zora düşerseniz açın Sultan Baybars gibi şahsiyetlerin hayatlarına bir göz atın.

Sultan Baybars’ın azmi, yüreği ve cesareti her zaman sizinle olsun Sağlıkla kalın.

https://kanunadam.com/sul...ollari-yenen-ilk-komutan/