bugün

evrenin genişlediği kuran da yazıyordu yalanı

bazı bağnazlar hala kuranda bundan bahsedildiğine inanıp ayet sallıyorlar. bakın kardeşim, kuranda evrenin veya göğün genişlediğinden falan bahsetmez. sizi sağlam kekliyorlar, uyanın artık hülyalarda yaşamayın.

"göğün genişlemesi" tabiri teologlar tarafından bilimsel gerçeklerle bağdaştırılmaya çalışılan bir çok ayetten birinin yine eğilip bükülmesi sonucu ortaya çıkan yanlış bir tabirdir.

ilgili ayetin arapçası (zariyat/47)
ve-ssemâe beneynâhâ bi-eydin ve-innâ lemûsi’ûn(e)

sondaki "musiun" kelimesi ayette kilit noktadır. "göğü genişletmekteyiz" anlamının çıkabilmesi için "musiun" kelimesinin sonuna bir هَا(hâ) zamiri gelmeliydi. ancak kelime yalın halde bulunur ve ayetten genel manada "genişlik sahibiyiz" gibi bir anlam çıkarılmalıdır.

ayetin en sağlam 3 kaynaktan meali

biz göğü kudretimizle bina ettik. hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz. (elmalılı hamdi yazır)
ve göğü bir kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki, biz elbette kâdirleriz. (ömer nasuhi bilmen)
göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter. (diyanet işleri)

bu ayet kuranın bilimsel yönden en büyük mucizesi, müslümanların da en büyük silahı olarak kabul edilir. ancak görüldüğü gibi kuran insanların bilmediği bir bilgi içermez. kuranda mucize arayan kesinkes hayal kırıklığına uğrar. insanlık olarak bilim yoldaşımız olsun bırakın bu düzme ve masaldan ibaret şeyleri.
son bir kaç saat sözlükte takılıp entrylerimi okuyan bir yazar bile çoğu gerçeğin farkına varabilirdi. ancak şiddetle şartlanmışlara kimse gerçeği gösteremez.