bugün

sözlük yazarlarının yaşadığı en büyük fiziksel acı

bir ara böbreklerim iltihaplandı. doğrulamaz hâle geliyordum, belim kopacak gibi olurdu. dedem böbrek yetmezliğinden vefat etmiş, o yüzden korkulmuştu genetik mi diye. bir şey olmadı iyileştim. acı çekiyordum o sıralar ama bahsetmek istediğim çok saçma bir ağrı, acı değil.

dikiş/nakış yapma hobim var. öğrenci evindeyim, ev arkadaşım pimpirikliydi. ortalığı çok dağıtmayayım diye kendi odamda, yatağımda nakış işledim/oyuncak diktim uzun süre.
alışınca tek iğneyi uzun süre kullanırım. bir ara odamdan salona taşındım araç gereçlerle. iğne yok, arada bir yerde düşürdüm sandım, üstünde durmadım pek.

bir gün hadi erken yatayım dedim girdim yatağa.
uyandım bir anda, sağ bacağım kıpırdamıyor. babam kısmi felç geçirdi, o yüzden çok korkarım öyle şeylerden. 3 saniye içinde çıldırdım, bacağımı kaldırmaya çalıştım inanılmaz bir ağrı var ama acıdığına sevindim resmen, hissediyorum çünkü.
yataktan kalktım, bacağımı kullanamıyorum, ışığı açtım bir şekilde yattım tekrar yatağa. pijamamda kasığa yakın bir yerde metal parçası vardı. bir şey takılmış sandım metali çektim ooo bacak yine pert. baktım, iplik geçirmelik bir delik suratıma bakıp yavşak yavşak gülüyor. yatakta unutmuşum iğneyi. nasıl olduysa bacağıma girmiş o da. pijamayı çıkardım sonra uzandım yatağıma. iğne daha derine gitti, tutamadım. tansiyonum düştü o ara, prensesim çünkü. (korktum ulan, inanılmaz ağrıyordu!) çıkaramazsam ağrıyla bir yere gidemem, evde de tektim zaten yardım çağıramam. bir de hastaneye gidip "iğne girdi bana hihi" demek saçma geldi. öyle de utangaç birisiyim.
derin nefes alıp bacağımı kaldırdım, iplik geçirilen yere tırnağımı soktum çektim biraz. çok az bir kısmı çıktı, bacağım bırakmıyor iğneyi. sonra yavaş yavaş çıkarttım. ağrı anında kesildi.

kan içinde kalmışım, bacağım mosmor. iğne "nasıl girdim ama hehehe" diye sırıtıyor. senin yapacağın işe diyip küfrettim. acıyla ağrının farkını o gün öğrendim.

not: ya millet kaynar sularla, soğukla, apandisitle uğraşmış ben 5cm'lik iğne anımı yazdım utanmadan.
herkese canı gönülden geçmiş olsun diyor, öpüyorum.
güncel Önemli Başlıklar