bugün

hayatı güzelleştirmenin yolları

"bazen bir şeyleri bilmemek daha kolay" *

mutlu olmak istiyorsanız geçmişin hatalarından sıyrılmayı öğreneceksiniz. yaşadığınız yeri cennet yapamadığınız sürece, kaçtığınız her yer cehennemdir, unutmayın. nereye kaçarsanız kaçın, kiminle görüşürseniz görüşün, hayatınızı cennete çevirme gücü bir tek sizde, bunu çok iyi bilmelisiniz.

yaşam destek üniteleri iyileşmek istemeyen hastanın sadece nefes alıp vermesini sağlar, ama bitkisel hayattan çıkartamaz. nefes alıp vermeyi yaşamdan saymayanlar için yapacak şey belli, anın kıymetini bilmek.

şimdi bunu okuyunca herkes ben geçmişe bakmam, geçmişle ilgilenmek aptalların işi falan diye atıp tutacak. onlara bu sözüm.

öğrendiğinde üzüleceğin, sana bir faydası olmayan şeyleri öğrenmeye çalışıyorsun ya, mesela az önce aldığın ayakkabının aynısını bir vitrinde gördüğünde girip fiyat soruyorsun, ya da yeni sevgilinin eski sevgililerini araştırıp duruyorsun ya, sen de o aptallardansın işte.

sözümü dinleyin, bir gün için, sadece yaşadığınız anın tadını çıkartın, sadece bir gün için insanlara hal hatır sormayı, onlara gülümsemeyi deneyin, hayat güzel, göreceksiniz.

cennetinize hoş geldiniz.