bugün

allah a olan inancı yavaştan kaybetmek

Kul çalışmak ve talep etmekle mükelleftir. Olan ve olacaklardan sorumlu değildir. Kişi Bu süreç zarfında, kulluğun, ihlas ve samimiyetin, sabır ve mücadelenin ve herşeyden önemlisi dürüstlüğün ve sadakatin sınandığı bir devrededir. Azmedip çalışırsa, ihlas ile amel edip peşi sıra dua ederse, akabinde Sabır ve sebat eder yol yürürse ancak selâmete çıkabilir. Vazgeçip kayış atarsa, dönüp terkedip giderse, kendi tembelliğini, isteksizliğini, gayretsizliğini, kararsızlığını, samimiyetsizliğini ve serkeşliğini (disiplin) görmeyip suçu kaderine bağlarsa değil.

Ohh ne alâ memleket. inandım de, dünyayı ayağının altına sersinler. inandım de bütün kapıları açsınlar. Müslümanım de hiç eza cefa çile çekmeden nimetleri üzerine saçsınlar. Ben inançlıyım de ama en ufacık bir imtihanda yelkenleri suya indir, inancımı kaybetmek üzereyim diye bi de tehdit et. Maşallah sübhanallah. Valla bu yaşta bu zekâ harika dostum harika.

kul cidden gayret sarfettiği halde, ilahi planlamada kendisine verilen / verilmeyen nimete ve taksime rıza göstermiyorsa gerçek manada iman etmiş olamaz. Sen ısrar edersin halbuki bilmezsin o başkasının nasibi. Sen onu istersin, o başkasına nasiptir seni istemez. Bu âlemin sultanı var. Hüküm vereni var. Kim o'nun hükmüne karşı koyabilir ki? isyan etmekle düzelecek mi? Değişecek mi? Mülk kimin? Tasarruf kimin? Dilerse verir dilerse vermez. Hâşâ Kim o'na hesap soracak?

Sen sen de olana bak. Yada Eline geçecek olanı bekle. Rabbinin hakkında verdiği hükmü bekle. Bekle. Beklemesini öğren önce. O verirse hayırlıdır iyidir güzeldir hoştur. Elalemin nasibi sana hayır getirmez. Sen gözünü ona dikme. Sana da verilir. Çalışmasını istemesini beklemesini sabretmesini bilirsen daha hayırlısı verilir. Perdenin ardında ne var, bunu kim bilebilir ki? Belkide senin istediğin hakkında şerrdir ne biliyorsun? O halde Niye diretiyorsun? Kalbini rızadan isyana niye çeviriyorsun? Sevgiliden gelen herşey güzeldir iyidir hayırlıdır. ister varlık isterse yokluk. Narı da hoş, nuru da hoş. Terkeden kendi kaybeder. Onun mülküne kimse zevâl veremez. O öyle zengindir ki; kendisinden razı olan kullarını memnun etmek için 8 cennet yarattı. içine giren bir daha dünyaya dönmek istemez. Oysa Sadece Dünyayı talep edenler, ne kadar az bir şey talep ettiklerinin farkında bile değiller.

Edit: bu yazı ferd bazında olup kişisel hayat tercih ve seçimler ile ilgili olup toplumsal norm ve dinamikleri kapsamamaktadır. Zira onun değerlendirmesi ayrıdır. Önemine binaen yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına özellikle belirtmek isterim.