bugün

her şeyi bırakıp köye yerleşmek

Bir beyaz yakalı olarak birkaç yıldır fizibilitesini yaptığım ve birgün kafayı kırıp yeterin ulan skerim işini de gücünü de diyerek yapacağım şey.

Bunun için bir arıcılık kursuna gittim. Kovan bölme, birleştirme, bal sağımı, ana arı üretimi gibi birtakım şeyleri bizzat pratiğe döktüm. Arı hastalıklarını bizzat sahada gördüm, mücadele yöntemlerini öğrendim.

Sebze meyve tarımı, kalem aşısı, ağaç zararlıları, ağaç bakımı, çapalama, sulama, ilaçlama gibi konuları araştırdım. Yine bir çoğusunu bizzat uygulayarak deneyim kazandım.

Kanatlı kümes hayvanları, yumurta tavukçuluğu gibi konularda zibilyon sayfa döküman okudum. Tavuk yemledim, folluktan yumurta topladım. Kuluçka makinesi, tavuk yolma Makinesi kullandım. Kümes temizledim. Ciğerlerime kesif tavuk boku kokusu çektim.

Şimdi hedefimde 150 kök ceviz ağacı, 100 kovan arı ve 700 tavukluk bir çiftlik projem var. Sayıca pek fazla olmamakla beraber belki büyükbaş/küçükbaş hayvancılık ünitelerini de bu sisteme ekleyebilirim. Peynir ve sucuk pastırma gibi ticari süt/et ürünlerinin üretimine vakıfım.

Bakalım hepsini pratiğe dökmek an meselesi.