kadın olmanın kolaylıkları

valla kolaylığından çok derdi var ben söyleyeyim.

sabah işe gideceksin mesela evden çıkma saatin 7 ise sen 6 da kalkıyorsun. neden? yüz temizlenecek, saç, makyaj yapılacak, yirmi dakika gardırobun önünde "öff giycek hiçbişiim yook!" eziklenmesi yaşanacak, kıyafet seçilecek, ayakkabı seçilecek, uygun çanta seçilecek, bir gün önceki çanta içeriği bugünün çantasına aktarılacak.

sonra işten eve döneceksin, yorgun argın. Evliysen vay haline! Yemek yapacaksın, sofrayı kuracaksın, çocuk varsa onları doyuracaksın, sofrayı toplayacaksın, bulaşıkları makineye yerleştireceksin, tam "ay biraz ayaklarımı uzatayım" derken hop koca kişisi "Aşkittom hadi kahve yap da içelim!" diyecek. Kafaya merdane fırlatsan ne fayda! Yine sana lazım sonuçta! Koca değil yahu! Merdane elbet! Neyse kalkıp o kahveyi yapacaksın!

Yalnız canım daha duş almadık! Dikkatini çekerim! Neyse o sırada dıt dıt mailin ötecek. Şirketteki mendebur müdürün bilmemnenin satış raporlarının fi tarihi ile pi tarihi arasındaki güncel karşılaştırmasını istiyor. Ulan diyorsun! Madem güncel neden teee 90'lara gidiyoruz!?

O sırada çocuklar bağırır. "Annee gel ben Elsa olayım, sen Anna ülkeyi buzlar ülkesine çevirelim"
"Olur kızım" diyorsun ama o esnada zaten senin ülken buz kesmiştir. Her yerden sarkıt sarkıt umutsuzluk akmaktadır.

Diğer taraftan istediğin gibi giyinip rahat rahat şöyle bar bar gezinemezsin! Tek olduğunu görürlerse av derler, orospu derler.
Metrobüste oranı buranı kollamadan rahat rahat salına salına asılamazsın bar'a.
Trafiğe çıkarsın bazı ayılar gelir kadınsın diye seni sıkıştırmaya çalışır. Küfredersin, kadınlığın yüz karası olursun. Hemcinslerinden daha büyük atar yersin.

Velhasıl kelam yaz yaz bitmez!

Kadın olmak kolay değildir arkadaş!