bugün

sabah namazı için otobüsün durmasını isteyen yolcu

Namaz önemlidir. Ama seferisin unutma ki yolun kurallarını saatlerini duraklarını ayarlayan sen değilsin. Baktın abdest alacak imkan yok toprak cinsi olan camla teyemmüm eder namazını otobüste edâ edersin. 5 dk kılar kimseye minnet etmezsin. Yolun amiri memuru kimse, durmuyorsa şayet durmaz, ona karşı diklenmez dilinle incitmez insanlara eziyet verip rahatsız etmez yolcuları bekletmez kul hakkına girmezsin. Müslüman uyanık olur millete yük olmaz. Pratik olur ortalığı ayağa kaldırmaz. Hiç mi yolculuk yapmadık? Çok namaz kıldık yolda otobüste. Hiç kimse ile de kavga etmedik hamdolsun.

Gereksiz şeyler bunlar. Dini gözden düşürmeyin. insanları nefret ettirmeyin.

Namaz için kavga çıkartan insanların samimiyetine inanmıyorum hiç. insan samimiyse eğer o bir yolunu bulur kılar. Askerde izmirde acemi birliğindeyim. Cumaları hiç kaçırmıyorum. Ama öğle vaktine denk geliyor yemeğe gidersen cuma kalıyor. Neyse yemekhaneci toprağım, geçerken mustafa abi ben geldim diyorum, o da hoşgeldin bursalı diyor, bir somun ekmek alıyor camiye gidene kadar yiyip cumayı kılıyorum. Birgün kendimi ayarlayamamış olacağım ki içtimaya geç kaldım. Aha bi geldim tüm tabur toplanmış. Çavuş yakama yapıştı:"nerdesin lan sen hayvanoğlu hayvan? Sayım yapıyoruz yoksun bütün millet seni bekliyor?" Beni Silkeliyor 3 bin asker var hepsi bizi seyrediyor. Dedim ona ki "komutanım cumadan geliyorum" dedim ve (16 rekatı kıldım tesbihleri çektim duaları yaptım ama geç kalacağım aklıma gelmedi ne bileyim) Sustum, salaklık bende adam haklı neticede 10 dk erken gelsem vukuat olmayacak. Aa bi baktım mustafa üsteğmen ardımdaymış, hemen demesin mi: "bırak lan çocuğu, görmüyon mu camiden geliyor" bıraktı bu tabi elmahkum. Yani demem o ki insan samimi olunca hata yapsa da namaz mevzu bahis olunca allah o kulunu kayırır ezdirmez. Hatta millete bölük ve tabur komutanlarını bekler gibi beklettirir Kimse kılına bile dokunamaz.

Edit: bornovadaki topçu taburunun yanındaki çanakkaleden sürgün jandarma taburunu bilmeyen sazanın biri inanmamış. Git de gör o zaman. Hala orada.