irak ta amerikan askeri oldukce sevinmek

ölümüne sevinilen coniler, ülkesinin başka bir ülke toprağını işgal gibi bir ulvi görev yaparken, güneydoğu'da şehit olan askerlerimiz, ülkesinin toprağını korumak adına şehit olmuşlardır. dolayısıyla ölen abd askerlerine sevinmek gayet yerinde, şık bir davranıştır.

tanıdığım bir şehit annesi var, oğlu ölünce "vatan sağ olsun" diyen bir şehit annesi. ve televizyonda izlediğim bir şehit annesi var , beyazsaray önünde başkan bush'u protesto ediyor. kültürler farklı, ölümlere verilen tepkiler farklı. anlayacağın ey sözlük okuru, ikisininde anne olmasına rağmen hissiyatlar farklı. elbette ki tüm analara saygımız var lakin 18 yaşına kadar yetiştirdiği evladını kohlberg'in pazar ahlakı seviyesinin ilerisine geçirememiş,ırak'taki genç kızlara tecavüz eden, kocasının önünde bir kadına tecavüz eden, insanları çırılçıplak soyarak üstlerine köpek salan ve bu duruma gülen insanları doğurmuş, doğuracak analara saygımız yok.

eğer bu durumdan bir üzüntü çıkarılmak isteniyorsa; vietnam'da sakat kalan, japonya'da radyasyona maruz kalan ve bunun yansımalarını hala gören, ırakta tecavüz edilen, guantanamo'da işkence gören insanlara üzülünmeli.
savaş başladığından bu güne 2 milyon civarı ıraklı ölmüş. "civarı" diye bir tabir kullanmak insanın içini acıtsa da , durum bu. gerçek ölü sayısı bilinmiyor. ve ırak'ta 140000 abd askeri var . ölü sayısını asker sayısına bölersek, ölümüne üzülmemiz gereken her bir askerin kaç ıraklıyı öldürdüğünü buluruz.

düzenleme : noktalama sonrası boşluklar