bugün

nazi almanyası

kızıl ordu tarafından tarihe gömüldüğü zannedilmesi nazi almanyasının herhalde en kötü savaşıdır.

nazi almanyası orta ve batı avrupada en derinlere kadar ilerlemiş aynı zamanda afrikadan hindistana pek çok sömürgede hem karadan hem denizden savaşmış.

1941 yılı sonrası amerika topraklarının sadece 50 kilometre açığında davul sesi harekatı ile denizaltılarıyla 250'den bile fazla amerikan silahlı gemi konvoylarını batırmış.

sonra adamın teki gelmiş tüm bu süreci tek bir savaşa yüklemiş iklim şartlarına da kızıl ordu demiş.

Halbuki nazi almanyası doğu cephesini savaşın 3.yılında açmıştır ve Önceden aldığı pek çok kaybın ve hasarın tesiriyle ayrıca cephenin zorluklarla dolu geniş bir coğrafyaya yayılması ile bu cephede kaybedilmiştir.

ek:

-Amerika topraklarının açığı demek amerika topraklarının açığı demektir.Amerikalıların avrupaya gelmesi ile hiçbir ilgisi yoktur.

-Binlerce yıldır aynı topraklarda yaşayan insanların o toprakların iklimine daha hazırlıklı ve stratejik noktalarına daha fazla hakim olması gayet normaldir.

-yukarıda olduğu gibi ülkeler arası bir geçiş değil sadece kendi ülkesinin bir bölgesinden farklı bir bölgesine geçişte bile ne tarz hezimetler olabileceğini görmesi için şöyle bir örnek verecek olursam yeridir. "(Aralık 1914-Ocak 1915) Sarıkamış Harekatı"

-Son olarak tarihe farklı yönlerden hakim olacağına kendi ülkesinin tarihinden bihaber arkadaşlarımız, olayları yorumlarken bu toprağın mayasından da katsınlar efendim yoksa kış herkese kış ama bilenle bilmeyende bir olmuyor.