bugün

yılmaz özdil

leica adlı footoğraf makinesi markası bir projesinde hermes adlı marka ile işbirliğine (yeni dönem concon jargonuyla co-operation) girip leica' nın bir makinesinin deri kısımlarını, çantasını vs sini hermes' e ürettirdi ve hali hazırda pahalı olan makinesini bir fetiş objesine döndürüp daha pahalıya sattı. leica aynı leica idi. ama derisi, çantası el yapımı (yine yeni nesil concon jargonuyla handmade oldu. custom değil. karıştırılmasın.) oldu. özel oldu. buraya kadar normal.

benim için bir kitabın pahalı olması için böyle abidik gubidik kapaklara sahip olmasına gerek yok. yazanına bakarım, aldığı ödüllere bakarım ve gerçekten zor bulunabilmesine bakarım. dış kapak pahalılığı, amacı hali hazırda bilgi vermek olan bir kitabı benim gözümde daha değerli yapamaz.

ulu önder atatürk bu ülkeyi kurdu mu, kurdu. ülkemi, vatandaşımı esaretten kurtardı mı, kurtardı. atatürk ve ideolojileri, fikirleri hakkında bilgi edinmek istesem ulaşabileceğim kaynaklar fazlaca var mı, var. bu kaynaklar da temel olarak (ekstra bilgi hep iyidir.) bana bu bilgiyi vermeyecek mi, verecek.

be arkadaş kitabın kapağı el yapımı deri olunca içinde bilginin artma imkanı mı var?

atatürk' ü anlamak isteyen en basitinden nutuk okur. böyle pespaye oluşumlara fırsat vermez.