boromir

gandalf a karşı rohanlıları savunduğu günden beri severim kendisini. "yemin ederim ki cesur ve dürüst rohan halkı düşmanın yanında değildir." demişti yiğit boromir, gandalf rohan ın mordor a haraç verdiği söylentilerini açıkladığında.

heyhat düşüşü hazin oldu denethor un oğlunun, sınavı geçemedi çünkü. yıllardır gölgeye karşı verdikleri umutsuz savaşın kaderini değiştiricek bi silah olarak gördü yüzüğü. gondor u kurtarma arzusu mantığını bastırdı ve frodo dan yüzüğü almaya çalıştı, yine de kişisel güç için değildi bu bana sorarsanız.

düşüşü hazin oldu belki ama ölümü değil emin olun. yoldaşlarını korumak için feda etti kendini, 20 tanesini biçti düşmanlarından, tek başına... arkadaşlarını kurtarmak için yeterli değildi bu belki ama kefaretini ödedi kesinlikle. aragorn un dediği gibi pek az insan böyle bir zafer kazanmıştır.

rahat uyu şimdi ak kulenin muhafızı, anduin in yatağında ya da masallarda söylendiği gibi büyük denizde, ak şehir düşmedi çünkü, gölge de göçtü bu diyardan. tek bir düşman bile giremedi yüksek surlardan içeri *, kefil olduğun rohanlıların döktüğü kanların da bunda yardımı oldu kuşkusuz.