bugün

cebit bilişim eurasia 2008

"gittim, gördüm birde çay içtik"

Vizontele filminde tuncer salman ın canladırdığı ayyaş ahmetin unutulmaz repliğiyle cebit bilisim eurasia 2008 değerlendirmeme başlamak isterim. Bu yazıyı fuar bittikten 1 gün sonra yazıyor olmam, fuara gitmeyen arkdaşlar için bir talihsizlik. Ama maalesef bende son günü katılabildim fuara. ( Bu arada kendimi dergi editörü gibi hissettim, ıhım)

Fuar alanı malumunuz beylikdüzünde. Beylikdüzüne ulaşmakla, edirneye gitmek arasında hiç bir fark yok. Kadıköyden beylikdüzüne 2,5 saatte ulaşıyosun.
Fuar alanına gelince zaten canın çıkmış oluyo. Ama kardeşim dünyanın yedinci, Avrasya'nın ise en büyük fuarı bilişim fuarından bahsediyoruz. Bu yüzden herşeye değer. Yorulmakta neymiş. içten içe bi gaz veriyosun kendine ve zımba gibi oluyosun.

Sonra gişelere geliyosun ve yanındaki hatunla beraber 2 kişi 20 şerden 40 YTL bayılıyosun. Olsun yav. Ne olucak abi teknoloji görücez.

Ve içeri giriyosun. içeri girdin ya artık seni kimse tutamaz. Damarlarıma kadar teknolojiyi çekmen an meselesi. Bir sağa bakıyosun, bir sola bakıyosun. Allahım diyosun nerden başlıyayım.

Ve çok değil bir saat sonra iç ses haykırıyor. "hay buraya gelenin taaaa...." Tabi yanındaki hatunda boş durmuyor bu arada. "Allah cezanı vermesin selami nerelere getirdin beni"

Ben ömrümde bu kadar salak şaşırtma bi olay görmedim. Bakın Adı Bilişim fuarı. Bilişim ortalarda yok. Turkcell, Avea ve Turk Telokom show yapmış. Türk telekom videofonu çıkarmış, türkcell 3g yi, avea numara taşınırlığını. iyide biz bunları zaten biliyoruz. Hepsi sabahtan akşama kadar televizyonda dönüyo. Hepsi babamızın oğlu. Abi yokmu asusun yeni anakartı, leptopu. Ne bileyim Apple nin hödöhödö kalkanı. Hp nin serveri, yazıcısı scanneri. Ama bakıyosunki hiç biri fuarda yok. Ya baba hepsini geç. Bilişim fuarında Microsoft ve IBM yok. Bilişim fuarında samsung, lg, philips yok. Bilişim fuarında Oracle yok.

Bilişim fuarında ne donanımsal bir teknik hikayeden bahsetmek mümkün, nede yazılımsal. Ok tamam anladık kardeşim bu fuar seminer değilki teknik zımbırtılar olsun. iyi ama son kullanıcıya verilecek görsel bi temada yok. Abi 20 YTL bu fuara vereceğine vede üzerine 5 saat yol çekeceğine git en yakınındaki teknosaya daha memnun kalırsın.

Ha bide şöyle bi olaydanda bahsetmek isterim. Fuar Pazar saat 7 de son buluyor. Adamlar saat 4 de stantlarını toplamaya başlamış. Abi manyakmısın. O kadar para verdin. içersi hıca hınç insan dolu, Sen stant topluyosun. Adamda haklı kardeşim demekki oda yeter lan dedi.

Bence bundan sonra Cebit in adı bilişim değil iletişim yada daha alengirli olmasını isyolarsa telekominikasyon olsun. Hiç değilse beklentiler o yönde olur.

Kıssadan hisse cebit bilisim eurasia 2008 fuarının benim fikrimce ana teması Türkcell sahnesinde şarkı söyleyen türk kızı Hadisenin güzel kalçalara sahip olması. Allah sahibine bağaşlasın.