bugün

radovan karadziç

Savaş suçlusu!!! insanlıktan nasibini almak şöyle dursun bunu kendi isteğiyle tepmiş ve " ben de insan mıyım ki anca BM'nin güvenli bölge ilan ettiği Srebranica'ya sığınan silahları elinden alınmış korunmasız ve masum insanların kanını emen bir vampirim" diyerek kimliğini tüm dünyanın suratına çarpan ve buna rağmen bunca yıldır uluslararası adalet kavramının içinin iş müslümanlara gelince nasıl da boş kaldığının bir kanıtı olarak lahey ve bu konuda dünyanın dört bir yanına eli uzanan sözde adalet (!) savunucularının üzerinde bir kara leke olarak duran bu savaş suçlusu adam yakalandı. Umarım adalet hala "büyük sineklerin delip geçtiği küçüklerininse takılıp kaldığı bir örümcek ağı " olmaktan öteye geçer ve bu katil adam layık olduğu en ağır cezaya çarptırılır!!! Henüz sonuçlanmadı Lahey'deki dava.

"Mavi kelebeğin izinde" yürüyen tüm o yüreği yanık insanların adımlarıyla yeşersin ıstırabın kavurulan coğrafyası...

Sırbistan'daki Vekol Turizm ve Seyahat Acentesi Radovan Karadzic'in kaçak olduğu dönemde gittiği yerleri kapsayan bir tur programı başlatmış.Karadziç'in Ayak izi turuna şimdiye dek yaklaşık 150 kişi katılmış. işte size ibretlik turun rotası :

Turda ilk olarak, Karadziç'in Dr. Dragan Dabiç kimliğiyle yaşadığı eve ve sık sık uğradığı pastaneye gidiliyor. Karadziç'in en çok gittiği bakkal dükkânına bakıldıktan sonra turistler yine eski Sırp liderin sık sık gittiği bara uğruyor.
Tur, Karadziç'i yakalandığı yere getiren 73 numaralı belediye otobüsünün rotası takip edildikten sonra, eski Sırp liderin Lahey'e gönderildiği mahkeme binası önünde sona eriyor...

No Comment...