şule çetin in ölüm nedeni

Hala duymak istemediğim, hala kabullenmek istemediğim bir ölüm çıkmazı.
Öyle saçma sapan yorumlar okuyorum ki kanım donmadı adeta çekildi, neden mi çünkü siz kansız insanlar hala o saatte orada ne işi vardı diyebiliyorsunuz, bir insan neden 20. kattan atlar demek yerine. Hem de kurtulamayacağını bile bile, bırakın kurtulmayı parçaları yerden kazınmak suretiyle adli tıpa iletilmiştir. Böyle bir ceset'in tanımlanma imkanı maalesef günümüz tıbbında mümkün değildir, kaldı ki ülkemiz tıbbında ise sonuç bulamamaktadırlar.

Hala sorup duruyorum kendime neden diye?

Oysa ki nedeni bariz ortada; bir kadın yine tacize, yine tecavüze, yine zorla alıkonulmaya, yine hürriyetinden mahrum bırakılmaya zorlanmıştır.

Bildiğimiz üzere şüpheli ölümler, tanımlanamayan cesetler, ölüm sebebi belirlenemeyen kişilerin ölümleri her zaman sanık yararına olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Neresinden tutsan elinde kalıyor, bir kadın canından olmayı bırakın paramparça olacağını bile bile ateşe yürüdüyse burada ki sorun tamamen neden o saatte orada olduğu değil, neden intihar ettiği olmalıdır.

Öncelikle bir insanın neden o saatte orada olduğunu değil, insan canının ve hürriyetinin her değerin üstünde olması gerektiğini kendinize ilke edinin ve ölene dek bu taşıdığınız en büyük gurur olsun.

Gel gelelim yine yazdıklarımı anlayacak ve insani boyuttan bakabilecek çok az bir kısıma hitap ederek bir ton kelime yazdım fakat umut tükenmeyecek, tükenmemeli.

Her bakımdan tüm hürriyetinden alıkonulmuş ve ''sözde'' erkek kurbanı olan tüm kadınlar için söylüyorum; kahrolsun erkek egemen olan insanlık!