bugün

türkiye iş bankası

Kendi paramı bana iade etmemek için mahkeme kararı ile hesabıma tedbir koydurmaya bile kalkışabilen çamur bir bankadır. Şöyle ki; malum hesap işletim ücreti olarak müsterinin hesabından yıllarca çekilen paralar hukuksal olarak "haksız kazanç" ilan edildi, kanun çıktı ve insanlar (insani bankalarda hesabı olan insanlar) müsteri hizmetlerini arayıp veya bankaya başvurup iadelerini aldılar. Bende alayım diyerek Tüketici hakem heyetine geçmişe dönük 10 yıllık hesap işlem dökümümle birlikte başvuruda bulundum. Hakem heyeti 483 lira ücretin iadesine karar verdi, buraya kadar her şey normal. Anormallik iş bankası genel müdürlüğünden aranmamla başladı, başvurunuzu geri alın "feragatname" doldurun dendi. Feragat nedir? Haklarından vazgeçmek. Vazgeçmeyeceğimı söylediğimde tamamen yanlış hukuksal bilgiler verildi, bu konuda doğru bilgileri ben kendilerine aktarınca feragat etmiyorsanız "avukatlarımız size dava açacak" şeklinde tehdit edildim. Tabi konuşan elemanın düzeysiz konuşmaları bu kadar kısa değil ben kısaca geçtim. Neyse verdiler de mahkemeye şu an kendime ait parayı geri istediğim için "sanık" pozisyonundayım. 2014 yılında çıkan -hesap işletim ücreti alınamaz- kanununa rağmen hukuka aykırı olarak 2015 yılında bile hesabımdan para sızdıran banka utanmadan bir de mahkemeden hesabıma tedbir koyulmasını istemiş. Yani düşün öğrenciyim ve eğer mahkeme reddetmese ben uzunca bir süre paramdan çekip eğitim masraflarımı karşılayamayacaktım. Bir banka daha ne kadar çirkinleşebilir? Ne kadar üç kağıtçılık yapabilir? Diyordum ki bir de ne göreyim avukat ve tüm mahkeme masraflarını da bana yüklemeye çalışmış. Yani "sen misin paranı isteyen dur bak ben senin başına ne çoraplar örüyorum" demek oluyor bu. Artık mahkeme günüm ne zamansa gidip derdimi anlatmayı düşünüyorum, mahkemeler %99 tüketiciyi haklı buluyor bu konuda, çünkü haklıyım. Para benim ulan daha ne olsun. Hem insanların parasını kanunsuz hukuksuz olarak alıp, hem de kanunla hukukla tehdit etmek nasıl bir zihniyetin ürünüdür bilemiyorum. Önünden geçerken bile dikkat etmek lazım bence. Şahsen biri çıkıp paramı çalmış, üstüne bir de yavuz hırsız misali yaygara çıkarıp beni suçlamış gibi hissediyorum. iste bunlar hep insanları korkutmak, insanları bezdirmek için uygulanan baskı yöntemleri. Halbuki herkes hakkının peşine düşse bunlar böyle dolaplar çeviremeyecekler.

edit: mahkeme iş bankası tarafından bana açılmış olan davayı duruşmaya bile gerek görmeden reddetti. bakalım şimdi ne hamle yapacaklar. sıcak sıcak paylaşmaya devam edeceğim.

Edit: paramı faiziyle birlikte iade aldım. Arayıp paranizı yatırdık diye haber bile verdiler. Hakkınızı arayın korkmayın.