bugün

fatih terim

türkiyenin en iyi teknik direktörü olduğu söylenir. ama italya ligindeki kısa maceralar dışında galatasaray ve türkiye milli takımı dışında bir takım çalıştırmamıştır son yirmi senede. bu kadar iyi bir teknik direktör neden başka takım çalıştırmaz anlam veremiyorum. ki elinde hep iyi oyuncular olmuştur başarılı olduğu dönemlerde. ilk defa bu sene bu kadar kötü bir galatasarayda görev yapıyor ve sonuçlar pek iyi değil. ayrıca taktik filan bildiğini de sanmıyorum.

yılmaz vural ile dalga geçilir ama o adam gidip de bir büyük takım, iyi kadrolar ile çalışmamıştır. hep belli yerdeki takımlar ile çalışmış ki çoğunu da iyi yönetmiştir. taktik bilir mi onu da pek sanmıyorum. ama en azından cesur bir teknik direktör olmuştur. ayrıca şenol güneş fatih terimden daha iyi bir teknik direktördür şu an beşiktaşın başında kötü olsa bile.

gelelim karakter mevzusuna yılmaz vural burada en öndedir. sakin bir yaşamı ve futbol sahasında heyecanı vardır. tehdit dili yoktur. fatih terim ise futbolculuk zamanından bu yana hep gizli bir el tarafından korunmuştur. yukarıda bir flood atmış biri onedio sitesinde de vardı bir ara onu okursanız görürsünüz. korunmasa futbolculuk döneminde futboldan men cezası alıp teknik direktör dahi olamayacaktı. hakemlere tehditler kendi oyuncusuna küfürler gibi şeyleri saymıyorum bile.

bir de yine biri yazmış mancini için bu kadar sabır gösterilmedi. doğru bu. ülkede bazı teknik direktörlere bol sabır gösterilirken özellikle yabancılara en ufak hatasında istifa ve sövme durumu var.

bu arada bu kadro fatih terimden habersiz kurulmamıştır. başkanı bile ondan habersiz iş yapmaz. terimin kulüpte belli bir gücü var çünkü. ayrıca iyi bir teknik direktör elindeki şu kadroyla yine iyi işler çıkarabilir. ama taktiği ve teknik bilgisi varsa tabi. ama yaptığı şey açıklamalar tamamen taraftara hoş görünme kötü oyunu örtbas etme ve tehdit.

ben başka bir teknik direktörün bu konular hakkında bu kadar konuştuğunu diğer liglerde görmedim. bu da bizim lige özel galiba.
güncel Önemli Başlıklar