bugün

fatih tezcan ın cumhuriyet bayramı tweeti

nşa'da yazar bozuntusu der geçerdim , lakin halkın büyük kesiminde bu adamı ilgi ile takip edip , onun düşündüğü partiye oy atan insan var . Burada biraz düşünmek gerekiyor.

Diğer taraftan bakıldığı zaman ,Hdp denilen Pkk'ya aşırı yakın bir parti ile kemalist ve türk solu(iyi parti hariç )sağ muhafazakarlara karşı aynı cephede birleşiyor. Şimdi böyle bir ortamda siz nasıl bir kafa ile fatih tezcan'a kızarsınız.

Seçim sonuçları:
Akp-Mhp: 53,70
Chp:22,60
Hdp:11,70
iyi Parti:10

Şimdi olaya biraz rakamlar dahil olduğunda solun ve Türk milliyetçisi olan kesimin içinde olan kötü durumu net bir şekilde görebilirsiniz.

Evet... Rakamlar acı ama gerçek ...

Akp-Mhp ile ittifak yaptığı bir ortamda, Chp o kadar çaresiz kalıyor ki ; insan gerçekten bu duruma nasıl gelindi hayret edebiliyor.

Akp-mhp , Chp-Hdp-iyi parti ve diğerlerinin toplamından daha fazla oy alıyor ..

Irkçı birisi değilim. Ama bu ortamda görülüyor ki ; bu cumhuriyete karşı tüm kinlerini dağlarda silahla kusan bir terör oluşumu partisi ile bu cumhuriyeti kurtarmak gibi bir seçeneğe itiliyoruz. Evet , seçenek diyorum çünkü başka bir şans bırakmıyorlar.

Hdp ile bir cumhuriyet ittifakı konusunda pasif bir kemalist olsam da , yılanla çuvala girmenin manasız olduğunu düşünüyorum.

iyi parti konusunda da , belki görüş olarak yakınlık olabilir .Lakin uzun vadede işin çıkmaza gireceğini düşünüyorum.

Vatan partisini konu içine hiç almıyorum . Oyları yok...

Kısacası bu adam attığı twitleri , yazdığı yazıları yüzde 53,70 gibi bir oy desteği ile yazıyor. Bu adama karşı bir şey demek için önce bu oy oranını kendi safımıza çekmemiz gerek..

Yoksa dilinde tüy biter , memleketinde dert bitmez...

Bu durum insanı gerçekten içinden çıkamayacağı bir paradoksa sürüklüyor olabilir. Ama umudu korumak gerek .