bugün

konya da üretilen robot at arat

ya insansi robot diye etek giydirilen, peruk takilan 'robot' ureten bir firmanin teknoloji urettigini sanmak hayalperestlik.

adamlarin sitesini girdiniz mi hic? adamlar insansi robottan, yapay zekadan bahsediyor. arkadaslar, yapay zeka bana bos bir word dokumani ac diyince acilmasi degil, ya da cay kahve getir olayi degil. yapay zeka, boston dynamicsin yaptigi robotlarinki gibi, bir defa tumsekten gecerken duserken, ikinci gecisinde o tumsekten dusmeden gecebilmektir, gecebilmeyi ogrenmektir. yani burada olay, robota bir seyler yaptirmak degil, robotun kendi kendine bir seyler yapmasini saglamak. bu adamlarin yaptigi seyler yillardir var? chatbotlar? onlara da soru sorunca cevap veriyor, hatta muhtemelen akinroboticsin insansi robotlarindan cok daha basarililar.

tamam, ulkemizde uretiliyor falan da, bu adamlar bir yerde bizi gerizekali yerine de koyuyor. islerini eger arkadaslar biz robot yapiyoruz ama, simdilik cay getir gotur yapacak, bilet kesecek, information deskte bulunabilecek tarzda seyler, ama biz bunlari gelistirecegiz deseler tamam. ama sen henuz muhtemelen icerigini bile anlamadigin bir konu hakkinda ust seviye robotlar yaptigini iddia ediyorsun, kusura bakmayin ama bu tarz seylere turizm meslek lisesi mezunlari disinda hicbir okumus adam inanmaz.

son olarak, boston dynamic bile ai ve machine learning konusunda o kadar yogun kullanimda bulunamiyor takip ettigim kadariyla, ama akinrobotics cekinmeden urettikleri seyler icin bu tarz seyleri kullanabiliyor.