içki tüm kötülüklerin anasıdır

içki, irade kaybının özetidir. bira içiyorsanız 2 şişe, şarap içiyorsanız 2 kadehten sonra iradenizi kaybetmeye başlarsınız; önce kısmen, sonra tamamen.

anlaşmaların ya da ihalelerin bağlanacağı iş yemeklerinde, adamımızın bardağını, her tuvalete gittiğinde tazelerler. ilerleyen saatlerde konuşma esnasında bile, garson tazeleyiverir bardağınızı. amaç, irade kaybından maksimum miktarda faydalanmaktır.

diskoda barda, kıza içki ısmarlanır. amacı hepimiz biliyoruz, kızla kurulan fiziksel temasta gidilebilecek en uç noktaya kadar varmak, kız yeterince sarhoş olursa eve götürmek.

kumsalda takılanlar bilir yazları. arkadaş grubundan bir iki kişi çıkıp rekor denemesi yapmaya çalışır, etraftakilere tuhaf şeyler söylemeye başlarlar. ilerleyen saatlerde ağlama-kusma- uyuma- arkadaşlar tarafından sırtlanıp eve götürülme gibi tiksinti verici piyeslerin başrol oyuncusu olurlar.

içki, biraysa 2 şişe, şarapsa 2 kadeh, votkaysa 1 bardak içildiği sürece bir lezzet kaynağıdır. buradan biraz daha ileri gitmek, o kişinin iradesini becereceği gibi, toplum içerisinde küçük düşmesine, yanlış kararlar vermesine sebep olacaktır.

özellikle genç arkadaşların bol bol cirit attığı uludağ sözlük gibi bir yerde işe yarayan açıklamalar. yabana atmayın derim. saygılar.