bugün

uçak bakım teknisyenliği

Onaylayıcı Personel lisansına sahip teknisyen olma yolunda adım adım ilerlediğim insanı oldukça yoran, maaşı standartlara göre iyi olmasına rağmen havacılığa ilgisi olmayan daha doğrusu havacılığa karşı histeriye yakın sevgisi olmayanların ve ingilizcesi olmayanların yapmamasını tavsiye ettiğim meslek türü.

Vardiyalı çalışırsınız, maaşınız ilk vakitler düşüktür, riski boldur, yaptığınız en ufak bir hata ölümlere veya yüksek bir maddi zarara yol açabilir. Riskin bu kadar yüksek olduğu başka bir sektör yoktur sanırım. Ufacık bir vidanın yeterince sıkılmaması yaklaşık 150 kişinin canını riske atar. Şüpheye yer almayacak şekilde bütün işlerini tamamlamak zorundasındır, çok bilirim lan bunu doğru mu yaptım, atladığım bir şey olmasın diye 5 dakikada yaptığım işi 10 dakikadan fazla kontrol ettiğimi.

Yok mu bu işin artısı, var tabii. işinize ve havacılığa ilginiz olduğu sürece bu iş her ne kadar stresli olsa bile uçağın üzerindeyken seksten bile daha çok zevk alırsınız. Uçak sizin en sadık dostunuz olur zamanla, hayattan uzaklaşırsınız uçağın üzerindeyken sadece uçak ve siz varsınızdır, dırdır çekip kafa siken sözde arkadaşlıklardan, sevgilinizden, sürekli sizi bunaltan sorunlardan eser kalmaz. Eğer zaten kendiniz gerekli yerlere kanıtlarsanız maddi gelirininde hayli artacağını söylemeden edemeyeceğim.

Havacılığa ilginiz varsa ingilizceniz sağlamsa sizin için biçilmiş kaftan bu meslek. Gidin bir şekilde o teknisyen lisansını almaya çalışın, açılan kursları takip edin. Ama unutmayın maaş için bu işi seçmeyin otuz yaşınızda saçlarınıza aklar iner vallahi ilgi olmadığı sürece.