bugün

uludağ sözlükteki menzilci fetöcü yapılanma

Sağ tarafından uyanan insan iyimserliği içinde "bunlar kim cemaat tarikat gibi ihanet ve şirk içinde olmak kim" diye bir söylem ile moderasyona destek vermek (geçici) gerek.
Ama bu durum moderatörlerin bazılarının cahil olduğu gerçeğini gizlemez.
Öyle ya...
Şu an cemaatler ve tarikatların en büyük zararı akp ve iktidarına zararı dokunuyor. Akp 85 milyon bir ülkede 25 milyon insan tercihi. Hadi "yensen de yenilsen de ne olursa" olsun diyerek oy atan insan yarı yarıya olsa bu sayı en fazla 15 milyon olur. iktidar ve gücünü meşrutiyetin devamı için diğer insanların da onayını almalı.
Yarın birgün Allah hayırlısını versin sn. Erdoğan ölür veya akp iktidar olamaz ise bunun nedeni tarikat cemaatler olacak.
Çünkü; bu cemaatler (adı ne olursa olsun) çatışma öteleştirme inkar çıkar kapalı kapılar ve steril bir grup rabbena hep bana yaşam sürüyorlar.
Tarikat ve cemaatler kelle sayısını korumak için sorgulamayan soru sormayan eleştirmeyen her türlü etik-ahlak değerlerini dışlanmış bir yapı içinde.
Bu sayede ne kadar çok kelle o kadar devlet toplum birey haklarını kasasına koyuyor. Bunun izlerini yansımalarını hükümet de görüyoruz ve akp içinde özellikle Erdoğan tarafından da görülmekte.
Zamanı gelince uygun bir ortamda sanırım yerel seçim sonrası diğer tarikat cemaatler için bir hareket yapılır en azından kulakları çekilir.

Gelelim moderasyona...
Daha düne kadar moderatörler fetö için veya Adnan. Oktar için yazılanları format hakaret başlığı tanımlamıyor uygunsuz başlık vb bahanelerle gammazlanıyor girdileri siliyordu engelliyordu.
Şimdi de siliyor ve gerekçesi bu tarikat cemaat taraftarı olmak değil, sanırım bilgisizlik cehalet ve hukuki açıdan yaşanacak durum korkusu.
Unutmasınlar, internet de paylaştığınız hiç birşey silinemez, sadece saklanır ve sildiğiniz gammazladığınız bu girdiler kim tarafından silindiği gammazlandığı da saklanır.

Uludağ sözlük olarak bir girdiyi gammazlamanız silmeniz saklamanız anlamına gelir ve ilerde bu girdiye konu olan kişi kurum kuruluş yapılanma için oluşturulacak bir davada davalı aleyhinde girdileri (yazı resim haber yorum) sildiğiniz gammazladığınız için bu durum yardım yataklık proganda örgüt üyeliği olarak karşınıza çıkarsa şaşırmayın.
Tarikatlar cemaatler her zaman devlet ile çatışmış ve bu devletin yürütme organında hangi parti siyasi görüş olursa olsun onunla çatışmıştır.
Ve bu tarikatlara açılan tüm davaların ana konusu vatan millet rejim ihanet konusu olup bu davaların zaman aşımı yoktur.
Yine moderasyona bir uyarı; içiniz de cahil insanları barındırmayın.
Olur ya, yarın birgün fetö Adnan Oktar vs tarikat cemaat adı altında bu suç ve terör yuvaları ile "öyle mücadele edilmez, böyle mücadele edilir" diye biri çıkar gammazladığınız sildiğiniz düzeltme istediğiniz girdileri birisi bir dava klasörüne kor ve fetö Adnan Oktar vb kişiler aleyhine açılan davalara ek olarak yeni davalar yeni deliller diye ortaya koyabilir.
O zaman sözlük formatı diye de bahane bulamazsınız.
iyi kötü beğenin beğenmeyin bir hukuk devletinde yaşıyoruz ve siz tavşan hukuk kaplumbağa olsa yine sizi yakalar.