bugün

vejeteryan olmaya karar veriyorum

bir insanın et yememesi için sana mantıklı sebepler sunayım arkadaşım.

1. hayvanlar fabrikalarda korkunç koşullarda üretilip, katlediliyor (helal kesim türkiyede bile bir masal). kötü koşullarda, hiç yaşam hakları olmadan doğup ölüyorlar. biz bi köpegin cani için kedinin kurtarilmasi için günlerce çabalayan vicdanlara sahip insanlarız. ahlaki olarak yanlış.

2. yediginiz hayvanlar doğanın parçası değiller. var olmalarından atıklarına, yemlerinden sularına kadar ekolojik dengeyi dünyanın her yerinde bozmakta bu et fabrikaları. simdiden mahvettigimiz doğayı korumak için et tüketmeyi azaltmamız gerekiyor.

3. yediğiniz hayvanlar hormonlarla, antibiyotiklerle, ek besin ve vitaminlerle dolu. yediginizde bunlar sizin sisteminize geçer. hastalık direnciniz azalır, yirmi yaşında erkeklerin memeleri çıkar, kızlarda erkek tipi tüylenmeye, polikistik ovary sendromuna ve bir çok kanser türüne neden olur (özellikle meme kanseri). bu ilaclarla zehirlenmemek için yemememiz gerekiyor.

4. et yemek kalp damar hastalıklarına neden olma bakımından sigarayla aynı derecede tehlikelidir. aşırı protein tüketimi böbreklere zarar verir, et yemek damar kalitesini düşürür, yağlanmaya ve obeziteye neden olur. kırk yaşında iki anjiyo bir bypass geçirmemiş olmak için et yememeliyiz.

5. insan herbivor bi canlıdır. doğada et yememizi sağlayacak dişlerimiz, pençelerimiz, zehrimiz yok. etcil olsaydık, diğer etciller gibi bozuk et yemek bizi zehirlemezdi örneğin.

6. herbivor olmamız et yerken daima sorumlu ve suçlu hissetmemize sebep oluyor. tavuk kesemezsin mesela, ama tavuğu yersin. mümkün olduğu kadar onu değiştirir ve bir canli yediğini unutturacak şekilde hazırlarsın. oysa tabaktaki öldüğü andan itibaren çürüme sürecine girmiş bir ceset. et yemeyi bırakmak seni daha huzurlu ve zihnen rahat hissettirir.

şimdilik bu kadar daha da sebep isteyen varsa sonrasında editlerim.

arkadaşı da fedakarligi ve bilincli davranisindan dolayi tebrik ediyorum. benim vejetaryen oluşumun üzerine çevremde bir çok arkadaşım da vejetaryen beslenmeye karar verdi. pişman olup geri dönen yok, zaman geçtikçe ve bu deneyimi yaşadıkça ne kadar doğru bir karar aldigini daha iyi anlayacaksin.

esenlikler.