bugün

türkiye de ırkçılık sorununun olmaması

ispatlamak için bile ırkçı referanslarda bulunulan durumdur.

"bu ülkeyi kim kurdu, tabi ki biz türkler" denilerek ırkçılığın daniskası yapılmaktadır. bunu açıklamaya gerek duymak bile abestir, zira bunun ırkçılık olmadığını söyleyen adam ya hiç düşünmüyordur ya da yaptığının ne olduğunun gayet farkındadır.

"hepimiz ermeniyiz" lâfının anlamını içinde geçen ermeni ifadesine bakarak doğrudan kötü bir şeymiş gibi kodlayan adam "ermeni piçi" söyleminin formel eğitim ve aile içi terbiyece zaten somutlaştırılmış hâlidir. "erzurum'un düşmandan kurtuluşu" törenlerinde ermeni olmak istemeyen cahilliği ile meşrulaştırılan adamın okumuşu olmak durumudur "hepimiz ermeniyiz" lâfına takan zihniyet.

"hepimiz ermeniyiz" lâfı ermeniliğin piçlik olması olarak algılanan bir topluma tokat gibi bir cevaptır ve bu cevabı da yine bu toplumda yaşayan ve çoğunluğu türk olan, ama ırkçı olmayan insanlar vermiştir.

"sünnetsiz çıkan pkk militanları" demagojisiyle pkk konusunda bile pas atılan ermenilerin yüzleşmek durumunda kaldığı ırkçılığı anlatmaya çabalamak bile abesle iştigaldir. hrant dink'in eşi rakel dink'in yaşadığı büyük acıya rağmen bütün türkiyelileri kucaklayan konuşmasını gözyaşları içinde dinlerken agos'un önünde, bir ermeni yazarın agos'u belirten bir tabelâ bile koymaktan imtina etmesidir ermenilerin bu topraklarda yıllardır yaşadıklarını anlamaya iten insanı.

kürtlerin 10 sene önceye kadar olmadığı bir ülkede yaşarken biz, bunu "bu kürtler de sonradan türedi" şeklinde yorumlayan insan sûretinin içinde bulunduğu karanlıktır türkiye'de ırkçılık.

"şehirleri işgal ettiler" denen insanların "bu ülke hepimizin ama batıya göçmeyin lan allahsızlar" söylemini yıllardır hücrelerinin en derininde duyumsamalarıdır bu topraklarda ırkçılık. köyleri yakılanları, zorla göç ettirilen binleri saymıyorum bile.

bir türk olarak bunları görüp karşı durmaktır bu topraklarda ırkçılığın olmaması*, yoksa "asıl biz eziliyoruz len allahsızlar" demek değil.