bugün

dinde zorlama yoktur

kimse o kadar yırtınarak kendisini inanmaya şartlamak zorunda değildir. sonuçta insanoğlu asırlar önce bir takım yazılar dağa taşa yazılmış diye din kavramına inanıyor. bugün "islam" adı altında yaşanılan dini kuralları bir mantık süzgecinden geçirirseniz pek çok soru işareti elde edersiniz. bunların en başında da daha önce belirtildiği gibi bazı zorlama kuralların olduğudur. herhangi bir insan bana "ben tanrıya beni yarat, dünyana gönder bana nimetlerini ver demedim, o böyle olmasını istedi ve bu da yetmezmiş gibi benden pek çok şey yapmamı istiyor, yapmazsam da beni yakacağını söylüyor. nedendir bilinmez aklıma adolf hitler geldi" derse ona ne cevap vereceğimi bilemiyorum.
dinde zorlama yoksa neden geçmişte uhud, hendek savaşları oldu? islamiyet neden savaşlarla yayıldı? bugün arap dünyasının batıyla mesafeli olmasının nedeni haçlı seferlerine kadar uzanmaz mı? yani "din savaşları" insanları bu gün birbirinden ayıran şey değil midir?
son olarak "islamiyet hoşgörü dinidir" ve "dinde zorlama yoktur" sözlerinin kur'an'da olduğunu ben okulda "zorunlu olarak" aldığım din derslerinde öğrendim. şimdi anlamışsınızdır ne demek istediğimi.