bugün

gerçek olmayan genel kabul görmüş en yaygın bilgi

- sanılanın aksine frankestain, yaratığın adı değil onu yapan doktorun adıdır.
- sanılanın aksine kemal sunal ın 99 filmi olupta 100. Yü çekmeye giderken ölmemiştir. Sunal ın toplamda 80 küsür filmi vardır o kadar.
- sanılanın aksine " mangal yürekli" de ki "mangal" bizim et közlediğimiz alet değil, ingiliz sömürgesine karşı geldiği için öldürülen bir hintli nin adıdır.
- sanılanın aksine, yıldırım bayezid ankara savaşında timur un ordusunu arkadan kuşatıp timur beklediği tam ters yönden çubuk ovasına gelmiştir. Vezirlerinin yalvarmalarına aldırış etmeyen yıldırım timur u gafil avlama imkanı varken saldırmayıp meydan savaşı istiyorum diyerek muharebeyi ertesi sabaha ertelemiş ve timur ordusu hemen mevzilenmiştir. Yıldırım a asıl kaybettiren şey kendine olan aşırı güvenidir.

- sanılanın aksine, 40 bin sayısı yavuz un katlettiği iddia edilen alevi sayısı değil, iran üzerine yürürken geride savunmasız bıraktığı anadoluyu diğer beylikler işgal etmemesi için bıraktığı askerin sayısıdır. iddia edilen rakamlardaki uçukluk öyle büyüktürk ki o dönem de toplam alevi nüfusu bile o kadar değildir.

-sanılanın aksine kleopatra mısırlı değil, yunandır.

- sanılanın aksine hiçbir boksör 1 ton vuramaz.

- yine sanılanın aksine pitbull un çenesi de 1 ton basmaz.

- sanılanın aksine ayılar kışın uyumaz sadece vücutlarını rölantiye alırlar.

- sanılanın aksine osmanlı akıncı birlikleri, mahalle kavgasına gider gibi 10-15 kişiden ibaret değil. En az 1500 - 2000 civarı atlılardan oluşurdu.