bugün

sözde ermeni soykırımı

Şu an yurtdışında bulunduğum türkiye ye sınıra yakın olan şehirde, ermeni ve yunanlar yaşıyor. Hepsiyle kardeş gibiyiz. Bize kızmıyorlar alıp veremedikleri yok. Ve biliyor musunuz arkadaşlar hepsinin anadili Türkçe.

Anlatıyor bir tanesi ama kızmadan, biraz kırgın şekilde belki, zamanında diyor, erzurum dan geldik biz, bizim dedeleri gırdilar hep, onlarda bura gaçıp gelmişler. Her şeyleri o zamanın Türkiyesini yansıtıyor. Halay çekiyorlar Türkçe eski türküler dinliyorlar. Kendi dillerini bilmiyorlar Türkçe konuşuyorlar. Bizimde vatandi orası. Diyor. Gençlerle konuştuğum için çoğu ayrıntıyı bilmiyor. Ama diyorlar dedemler gelmiş buraya kaçmışlar, abi diyor gırmasalar insan kaçar mı hiç memleketinden? Camiden ermeni kafasi getiren cennete gidecek diye anonsları bile anlatmış dedeleri. Gelmişler kaçmışlar sınıra yakın diye. Burası bomboşmuş diyor geldiğinde dedelerimiz, herşeyi dedelerimiz yapmış sıfırdan. Hatta türkiyede ki köylerinin adını koymuşlar buradaki köylerine. inanın şurada gelin şu köylerine, sizi evlerine davet ederler güzel sofra kurarlar ağırlarlar. Hepsi dede ve ninelerinizin konuştuğu Türkçeyi konuşuyor zaten. Dersiniz ki Türk köyüne geldim.

Acı bir hikayeleri var. Ama şunuda hep söylüyorlar, abi diyorlar sen etmedin ben etmedim, eskiden olmuş bitmiş. Biz kardeşiz. Duygulanıyor insan.

Milliyetçiliği bir kenara bırakalım. Türk oğlu türkümdür ama bu insanlara üzüldüm. Ve bence nedeni ne olursa olsun, Bu insanlara soykırım yapıldığı görüşündeyim. Onbinlerce insan yüzyıllardır yaşadığı topraklardan kaçmaz yoksa.