bugün

yandaşların ekonominin batma sebebini anlayamaması

hastalıklı akp iktidarının ne yaptıysa hepsini aşırı borçlanarak, eldeki varlıkları satarak, har vurup harman savurarak yaptığını kabul etmeye yanaşmamasından kaynaklanmaktadır.

akp yeterli önceliği olmayan kıyamet kadar "beyaz fil"e para harcadı. yok, yanlış yazdım, para bile harcamadan masraf etti! para yoktu ki harcasın! borçlandılar, borçlandılar, özel sektörü borçlandırdılar... neyimiz var neyimiz yoksa ya sattılar, ya "varlık fonu" adı altında ipoteğe koydular.

sadece onlar mı? gerekli kısıtlayıcı tedbirleri almadıkları, tam tersi teşvik ettikleri için vatandaş da aynısını yaptı. kıyamet kadar borçlandı (bkz: faiz helaldir). bankalar projelere ve vatandaşa verdikleri borç için yurt dışından döviz cinsinden borçlandı ki bankaların her döviz borcunun her centi aslında devletin borcudur.

yılların yılı borç borçla, kara para transferleriyle döndürüldü...

işte artık yolun sonundayız. ekonomik kriz kaçınılmazdır. yine kara para transferi filan yaparak bir süre daha geciktirilebilir ama patlamak üzere...

eğer seçimi y-chp alırsa bir açıdan çok yazık olacak. zira akp'nin eseri olan ve de kaçınılmaz olan krizden y-chp sorumlu tutulacak. bir araba boş laf: işte yine bunlar geldi, kriz çıktı filan falan...