bugün

izmir de çiçekçiye ve doktora saldıran köpek

Ilk olarak, "it" kelimesinden dem vuranlar, o kelimenin aslında Latincesi ve tür adı Canis lupus familiaris olan hayvan topluluğunun eski türkçe ismi olduğunu öğrenmeliler. Ayrıca Günümüzde de halk arasında sıklıkla kullanılır. Köpek ise "it"in kabarık ve tüylü halidir. Ecnebi shaggy der, belki buradan anlarsınız. Yani bu çıkarımlar ile gitmeyiniz, yanılırsınız.

Bunları etüt eyledikten sonra, hayvan durduk yere mi saldırmış yoksa tahrik mi edilmiş salt bir videodan anlaşılmıyor. Ifadeler de çelişkili. Lakin, bu hayvanlar ne kadar evcilleştirilmiş olsa da yerleri apartmanlar ve şehirler değil, dağ-taş-topraktır. Yani kafası atmış da saldırmış olabilir yahut herhangi bir canlı gibi köşeye sıkıştığında tepki de göstermiş olabilir. Keşke hayvan dile gelse de olanları bir de ondan dinleme imkanına erişebilsek. Neyse.

Verilen tepkinin ise abartılı olduğu aşikar. Tartışmaya bile gerek yok. Kaplan ile dalaşmıyorsun, altı üstü gariban bir bulldog. Arka ayaklarından tutarak havaya kaldırdığın zaman pili tükeniyor. Baktınız Olacak gibi değilse de ağzına yahut rektumuna bir cisim ile zarar vermeden müdahalede bulunursanız, kendini düşünüp saldırdığı şeyi unutuyor. Sonra da sıkıca tutarsanız zaten insanları tanıdık olarak gördüklerinden ötürü sakinleşiyorlar. Ancak cahillik her canlıya olduğu gibi bu örnekte de köpeğe zarar veriyor.

Ek olarak tasmasız hayvan gezdiren yiğitler de bir daha bunu yapmasınlar. Ne kadar uysal sansanız da benimki yapmaz deseniz de netice itibari ile başka bir canlı o yanınızdaki. Gider başkasına zıplar, evden kaçar, araba çarpar. Ya düzgün bakın ya da bakmaya hiç başlamayın.