bugün

celal şengör ün hawking e insan harabesi demesi

alın size bahsi geçen yazının tamamı. sanmıyorum ki kimse açıp bunu okuyup da ona göre yorum yazmış olsun. entrylerin tamamına bakıyorum ve 2-3 tanesi dışında tamamen cahillik kokuyor. Bizim milletin en büyük hastalıklarından biri de işte bu, kimse araştırmak öğrenmek okumak vs istemiyor. buna zamanı yok ama herkes her konuda fikir sahibi.

http://www.haberturk.com/...i-stephen-william-hawking

bahsi geçen yazının son paragrafi aşağıdaki gibi. sizce hiç hakaret ya da küçük düşürmek gayesi güden bir yazının finaline benziyor mu?

--spoiler--

Hawking’in bazı meslektaşları, başarılarının abartıldığını, kendisine gösterilen büyük ilginin ve aldığı pek çok ödülün sebebinin hastalığının bir yansıması olduğunu iddia etmişlerdir. Ben hastalığının etkisinin kendisinin toplum içindeki büyük şöhretinde önemli bir yeri olduğunu kabul edebilirim, ama başarılarının abartıldığını sanmıyorum. Alman fizikçi Werner Israel’in (1931-) dediği gibi, Mozart kafasında tüm bir senfoniyi yaratabildiği gibi, Hawking de kafasında tüm bir evreni baştan yaratabilecek bir dehâya sahipti.

Nur içinde yat büyük adam. Umarım benim milletimden de senin gibiler bir gün çıkacaktır. Yeter ki cehaletin pençesinden artık kendimizi kurtarabilelim, kendi düşüncelerimizden korkmamayı öğrenebilelim.
--spoiler--