bugün

bafra da iki gencin göz göre göre ölümü

Hala insanların duyar kasmayın atlamışlarsa atlamışlar bırakın ölsünler diye mantık ve insanlık dışı laflar ettiği olay.

Lan olm orada bir kız çığlıklar içinde bağırıyor; oraya toplananlar onların intihar ettiğini nereden bilsin? Hadi bir kısmı bilsin hiç bilmeyen yok mu yani? Düşün sen oradan geçiyorsun ve kız çığlıklar atıyor. Kıza ne işin var orda diye soruyorsun, kız da cevaplıyor: Abi intihar etmek istedik kusura bakma hata ettik bizi kurtar. Sen de aa olmaz madem atladınız ölün. Bu mu olay?

Yeni iPhone nesli böyle işte duygusuz, kendinden başkasını düşünmeyen, kendi başına gelmedikçe etliye sütlüye bulaşmayan, yaşlılar, hastalar, engelliler ölsün amk pazara çarşıya çıkmasınlar diyen, ama kendi eline iğne batsa etinden et koparılıyormuş gibi ortalığı ayağa kaldıran 21. yüzyıl teknoloji gençliği.

Eskiden izcilik diye bir şey vardı. Çok güzel kamplar olurdu. Orada öğretilen ilk şeylerden biri kuvvetli akan ırmaktan birini kurtarmak için yapman gereken çok basit bir şeyin olduğu. Uzunca bir ip bulacaksın, insanları belinden birbirine bağlayıp ırmağa salacaksın. Hadi bağlamayı bırak elle tutsan bile yeter. bu kadar basit. Okullarda abuk sabuk dua dersleri verileceğine öğretilmesi gerekenler böyle şeyler işte.