bugün

faşizm bireysel özgürlükten kaçıştır

Faşizm'in ilgi çekici olduğunu düşünenlerin, bu ideolojiyi, gerçek anlamından uzak, tamamen kullanımına özgü bir boşluk durumundan faydalandığını düşünüyorum.

Tarih boyunca Faşizmin ilgi çekici bir ideoloji olduğunu gözlemliyorum. Özellikle genç kuşaklar bu ideoloji çok rahat benimsiyorlar. Gördüğümden bahsediyorum. Ayrıca Türk gençlerini baz aldım.

Rajneesh, Faşizmin bireysel özgürlükten ve bireysel sorumluluktan bir kaçış yolu olduğunu söyler. Sorumluluğun yükü bireyden alınmıştır; sorumlu toplum olmuştur. Bir şey yolunda gitmediğinde her zaman devleti, düzeni suçlayabilirsiniz. insan toplumsal yapının bir parçası haline gelir. Faşizm zararlıdır çünkü faşizm, bireysel özgürlüğü reddetmekle insan evrimini de reddetmiş olur. Bu, evrimin sunduğu en büyük olasılığın, insanın tam değişimi fırsatının kaçırılmasıdır. Böyle olduğunda en yükseği başarma olasılığı yok edilir. Gerilersiniz, yeniden hayvanlar gibi olursunuz. Burada demek istediğim, Bilinçsiz evrimin son ürününe dönüşürsünüz. Bu durumda bilinçli bir evrim geçerliliğini kaybeder.