beni muhammed e verdiklerinde 9 yaşında bir kızdım

Ne biçim insansınız be.
Bıkmadınız dimi aynı yalanı ısıtıp ısıtıp önümüze sunmaya.
Bari biriniz adam gibi araştırın da son verin şu saçmalığa.

peygamberimiz hz. aişe ile 18-19 yaşında evlenmiştir. daha sübyan (akil baliğ olmamış çocuk) bir kız ile evlenme diye bir şey asla söz konusu değil. çünkü araplar kızları diri diri toprağa gömen bir toplum olduklarından, yeni doğan kızların yaşlarını tutmazlardı. kız ancak akil baliğ yaşına ulaşınca yani regl görmeye başlayınca adamdan sayılır ve yaşı hesaplanmaya başlanırdı. bu durumda hz. aişe evlendiğinde 9 yaşındaydı demek , akil baliğ olalı 9 yıl olmuştu, 9 yıldır regl görüyordu demektir.

o devirde ortalama bir kız 12-13 yaşında regl olmaya başladığına göre hz. aişe 18-19 yaşlarında olmuş olur.
nitekim başka hesaplar da tamı tamına bunu uyuyor. hz. aişe peygamberimizle 9 yıl evli kalmıştı ve peygamberimiz öldüğünde 28 yaşındaydı.

buradan da 18-19 yaşında olduğu ortaya çıkar. öte yandan zaten hz. aişe daha önce nişanlıydı, bu nişan bozulup peygamberimizle evlenmişti. yani hz. aişe'nin evliliğinde bir peygambere yakışmayacak, içinde yaşadığı toplum vicdanınca infialle karşılanacak bir durum yoktu. insanlığın öteden beri tanıyıp bildiği (maruf) adetlere göre bir evlilikti. dolayısıyla vatandaşın 14 yaşındaki kızının evlendirilmesine önce karşı çıkıp sonra 'peygamberimizin de hz. aişe ile 9 yaşında evlendiği söylenince ikna oldum' demesi, peygamberimizin neyin gerekçesi haline getirildiğini görmek bakımından korkunç bir durumdur.

Tamam mı ulan gidin okuyun araştırın yeter da.