moda iskelesinde her cuma yapilan ickili protesto

mimar vedat tek tarafından 1917'de yaptırılan tarihi moda iskelesi, 2000 yılında onarıma alınmıştı. 2001 kabotaj bayramında tekrar açıldı. daha sonra büyük şehir belediyesi, işletme sözleşmesi biten iskeleyi geri aldı ve iskelenin işletmesini yandaş firma beltur'a verdi. geçen temmuz ayından beri aynı firmanın işlettiği; modalıların, kadıköylülerin, istanbulluların yıllardır rakı içip balık yedikleri, mehtaba karşı biralarını yudumladıkları, arkadaşlarıyla beraber şarap içtikleri iskelede, içki yasağı başlamış oldu.

içki yasağının uygulamaya başlamasından sonra adı şerbetli restorana çıkan tarihi iskelede bu yasağı protesto etmek amacıyla 7'den 77'ye insanlar her cuma 20.30 - 21.00'de içkilerini alıp iskelede toplanarak şarkılar söyleyip istanbul büyükşehir belesiyesinin bu dayatmacı uygulamasını protesto etmekteler.

polis ve çevik kuvvetin tabiri caizse kale gibi koruduğu iskeleye yürümek için üst araması yapılıyor ve hiç bir şekilde alkolle içeri girilmesine izin verilmiyor. ayrıca içeride mekanın özel güvenlik elemanları görev yapmakta. sanırsınız ki başka bir ülkeye geçiş yapıyorsunuz.

uygulamaya sırf içki yasağı olarak bakmak yanlıştır. çünkü bu yasak aslında modalılara, kadıköylülere ve istanbullulara bir mesajdır, özgürlük kısıtlamasıdır ve sindirme politikası olduğu açıktır.

yaklaşık 15 yıldır aynı zihniyetle yönetilen istanbul büyükşehir belediyesi'nin anlamsız icraatlarına hep muhalif olmuş ve aynı zihniyetin bir türlü belediye başkanlığını alamadığı kadıköy...

2010 yılı kültür başkenti istanbul'u seçenler, diğer şehirlere haksızlık mı yaptılar acaba?