bugün

kanuni sultan süleyman salağın tekiydi

Evet Fatih olağanüstü bir adam. Lakin kafayı yeni roma hukumdari benim, kayzer-i rum benim demekle bozmuştu. Anadolu'yu ve doğu'yu pek değil neredeyse hiç önemsememiştir. Aklı fikri avrupa ve kutsal romanin merkezi italyadir. Bir ara cizmenin ucunu bile ele gecirmistir düşünün artik.

düşününüz ki osmanli'da anadolu hep fakirdi. Bir yerde fakir birakilmisti, kaderine terk edilmisti. Ulkenin vergileri istanbul ve balkanlarin imarina akiyordu(istanbul un anadolu yakasi da pek imar gormemistir) Saniyorum koca türk tarihi boyunca anadolu; osmanli'da tanzimat ve mesrutiyet donemi, Cumhuriyet'te ataturk, menderes, demirel, ozal ve son olarak erdoğan dönemlerinde gerçek manada refah gormustur. Bunu iddia ediyorum. Aksi icin elestirilere acigim. Bana anadolu sehirlerdeki tarihi mekanlari gostermeyiniz, onemli olan insanlarin refah duzeyidir.

Neyse kanuni ve yavuz a baglayip bitireyim. Evet amerika yi kesfetmeye engel olmus olabilirler ama fakir olan anadolu insaninin dogu seferleriyle can guvenligini garanti altina aldilar. Su an suriye yi gozunuzun onune getirin. Hem açlık var hem de can guvenligi yok.

Not: çarık, medeniyette geri kalmışlıgin sembolüdür. Menderes ile tarih olmuştur.