bugün

metin 2

Üniversitelerde ders olarak okutulması gereken oyun, yazılımı çok iyi değil, grafikleri ultra süper değil fakat bu oyunu değerli yapan şeyler:
1)bir işe ne kadar emek verirseniz, sonucunda aldığınız kazanç o kadar tatlı olacaktır. Oyunda çoğu kuvvetli eşyayı yapmak için para ve zamanı harcamanız gerekiyor. Para ve zaman arasında çoğu zaman ters orantı varken, bazen öyle zamanlar geliyorki arada herhangi belirli bir orantıdan söz edilemiyor yani şans faktörü.

2) eşya dönüşümleri: oyunun süreklilik açısından bitmemesini sağlayan şey, en kuvvetli olan benim diyemiyor kimse çünkü her zaman bir iki tık daha iyisi oluyor.

3) düşük seviyeli oyuncuların yüksek seviyeli oyuncularla 1 vs 1, 1vs2, hatta 1 vs 4 girip kazanabilmeleri: eşyaların kuvveti seviye arttıkça artıyor fakat bazı seviyedeki eşyalar OP(over-powered) dediğimi türden ve eşyalara eklenebilen statlar, bonuslar( metin2 dilinde efsunlar) onları yüksek seviyedeki eşyalardan üste çıkarıyor.

4) hırs: başardıkça oyuncuların başarası geliyor aynı zaman da başaramadıklarında da başarmalıyım hissi geliyor çünkü, küçük küçük hedefler tamamlandıkça karakter asıl gücüne ulaşıyor.

5) ticaret: hem oyun içi ticaret, hem de gerçek parayla dönen ticaret çok yaygın, hatta aylık 2-3 bin tl bu sayede havadan kazanan insanlar var.

6) galibiyet hissi: savaşlarda diğer oyubcuları biçtikçe gelen adrenalin ve mutluluk hormonları bu oyuna insanların bağlanmasını sağlıyor.