bugün

memur sendikalari

bu sene hükümetin teklif ettiği ilk 6 ay için %3,5 ikinci altı ay için %4 olan zam oranını çok saçma bulan sendikalardır. gerekirse açklıktan ölürüz de kabul etmeyiz demişlerdi. en azından % 15'lerden bahsediyorlardı. hükümet teklifini ilk 6 ay için %4 ikinci altı ay için %4.5 yapınca bir anda teklifin üstüne atladılar. ya birileri çok pis bizi kandırıyor ya da memur sendikaları da göstermelik arkadaş. öncelikle hükümeti anlamak zor, sen elektriğe ar artda %15'ten az olmayan zamlar yapacaksın, doğalgaza basacaksın aynı zammı, suya basacaksın, yiyecek fiyatları en kötü ihtimalle % 20 zamlanacak, ekmek desen üst üste zam yeme rekoru kıracak ama kendin için çalışan memura %4 zam teklif edeceksin. cumhurbaşkanı, başbakan yatlarla tatil yapacaklar, çalışanlarına 4 kişilik aile 255 ytl ile geçinir diyecek. ben böyle yüzsüzlük görmedim aga. insanların gözünün içine baka baka bunu teklif etmeye bile utanmıyorlar. 255 ytl'ye 4 kişilik bir ailenin karnını doyurabileceğine inanıyorlar. ey gidi. ne günlere kaldık. yüzsüzlük aldı başını gidiyor.

bir de memur sendikaları yönünden bakmak gerek işe. kesk masadan kalkıp tavrını koyunca " provakatör lan bunlar, hükümet ne yapsa beğenmiyorlar" diyen ey sevgili halk, gün gelecek elbet size de kömür ve makarna yardımı duracaktır. o zaman görürüm ben sizi. hükümetin politikaları işleri açılanlar tabii ki bu zamlara tepkiyi anlamazlar amma ve lakin gün olur devran döner onları da görürüz.

bir de sahi istanbul'dan falan ankara'ya yürüyüşe geçen memurlar vardı. uzlaşma sağlanınca ne oldu onlar geri döndüler mi evlerine?