bugün

türk mühendislerin yaptığı yerli uygulama

Türk mühendisin beş arkadaşı ile yaptığı whatsapp benzeri anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Adı * Yerli whatsapp demiyorum dikkatinizi çekerim. Whatsapp var olan bir uygulamadır. Yerlisi olamaz artık. Whatsapp benzeri yerli uygulama dersek doğru tanım olur.

Kişisel görüşüm : şahsen ben böyle bir uygulama yapmış olsam canım sıkıldıkça boy boy yarrak fotoğrafları görebileceğim gerçeğini kabullenerek kimler neler göndermiş, paylaşmış, yazışmış diye bakardım. Yapan kişi ne kadar güvenilir olursa olsun bir anlık can sıkıntısına bakar her şey. O yüzden pek ısınamadım.
Uygulamayı, ptt messenger olayları olduğu vakitlerde paylaşmakla akıllılık ettiler. Uygulamanın Sonunda PUSH TO TALK ın kısaltması olan PTT yazılı olduğu için TalkBox Voice Messenger indiren halkımız bunu da indirir. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyorum. Uygulamayı ben yapmış olsam gelebilecek eleştirilere açık olurdum. Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez o herkesin kendi görüşü. Adı bile indirilmeme sebebi olacak gibi duruyor. Kamaşullah, malafat'ı andırıyor tarafımda. Bakalım göreceğiz.

Not : Uygulamayı denemeden konuşmamak için indirmek istedim fakat bulamadım. Umarım güzel olmuştur da ön yargılarım yıkılır.

internetten alıntı haber için aşağıyı okuyabilirsiniz. (Milliyet)
--spoiler--

Gaziantep’te elektrik elektronik mühendisi Mühendis Nihat Cindioğlu, geçtiğimiz yıl beş arkadaşıyla birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak yerli WhatsApp'ı geliştirdi. Dünyada var olan birçok sesli ve görüntülü konuşma programının Türkiye’de bulunmaması nedeniyle böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Cindioğlu, WhatsApp'a kafa tutacak bir yazılım hazırladıklarını kaydetti. Arkadaşları ile yaptıkları çalışmada dosya gönderimi, görüntülü ve sesli konuşma ile bilgisayardan cep telefonuna arama yapmaya kadar birçok işlevi olan 'Kamapp' adlı programı bugün aktif olarak hizmete açtıklarını aktaran Cindioğlu, uygulamanın App Store, Play Store, Google Stroe gibi elektronik ortamlardan indirilebildiğini ifade etti. Tanıtım ve Reklam yapmadan bugün itibariyle 100 kullanıcıya ulaştıklarını anlatan Mühendis Cindioğlu, programın daha da geliştirilip tüm dünyada kullanılması için 12 kişilik ekiple çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Programın yapım aşamasını ve tanıtımını yapan Türk Mühendis Cindioğlu, “2017 yılında bu Kamapp projesinin ilk testlerini yaptık. Kamapp, ismini kamu uygulamasından alıyor. Programda, görüntülü ve sesli konuşma, video, fotoğraf paylaşımı, lokasyon paylaşımı, dosya gönderimi gibi işlerde kullanılabiliyor. Bu programda ayrıca masaüstü bilgisayarınızdan cep telefonlarını arayıp sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. WhatsApp ve benzeri uygulamalarının olması ve Türkiye’de bu tür programların kurucularının olmamasından dolayı, böyle bir eksikliği gidermek adına beş arkadaşımla birlikte bir çalışmaya imza attık. Bu çalışmamız tamamen yerli olup, herhangi bir yerden destek almadık. Türkiye’de bizden başka böyle bir programı geliştiren veya yapan yok. Hatta araştırmalarımıza göre test aşamasında olan böyle bir programda yok. Bizim şu anda kullandığımız sistemi, Dünyada internetin olduğu her yerden herkes bağlanabilir" dedi.

--spoiler--