genç nüfusun bir işe yaramadığı gerçeği

Birincisi Suriye hakkında özellikle bu kaçtı geldiler savaşmıyorlar korkaklar VS. Diyenler Suriyenin iç dünyası hakkında bir halt bildiği yok demektir. Yaklaşık 50 küsür muhalif grup bunların hepsi yönetime muhalif ama kendi aralarında bölünmüş grup hangi birine girip savaşacaksın bu muhalifler bile kendi aralarında savaşıyor. Girersin bir muhalif gruba ülken için dersin sonra bir bakarsın ypg terörünün içindesin öyle bir sürüklenirsin. Toplu bir muhalif güç olmadığı için ve kimin ne olduğu bilinmediği için savaşmak konusu, sıkıntılı oluyor. Burdan sallaması kolay.

ikincisi genç nüfus potansiyelini kullanmak için onların eğitimine önem vermek lazım. Yetişen gençler geleceğin ebeveynleri olacağından onların nesli de bu eğitim ahlakıyla yetişecektir.

Üçüncüsü işe yaramıyor deyip çekilmek değil bizzat sahalarda olarak yani kendinizi eğiterek ve neslinize uygulayarak bu düşünceye son verebilirsiniz, verebiliriz.

Biz kül olmuş olabiliriz. Küller rüzgarla ateş olur, büyür. Ama bize kül olduğumuzu unutturmaya çalışıyorlar. Hatırlamak direnmektir! Ve rüzgar olun! Büyük düşünün!