müslüman vs ateist

başlık altında ahlak tartışması baş göstermiş. hemen bunu buraya bırakıyorum: (bkz: ahlak konusunda türk ve yabancı ateistlerin kıyası)

bir müslüman bu dünyadaki varoluş nedenini bilen, ahiretteki pozisyonunu düşünerek bu dünyada erdemli eylemler sergilemeye çalışan, tutarlı ve Kur'an'a uyduğu ölçüde bilgili birisidir. Allah'ı onaylamanın ve yapılan ibadetlerin yaşam kalitesine olan olumlu etkilerini ise sayarak bitiremeyiz. bir müslüman şirk, alkol, zina, uyuşturucu, kumar ve diğer günahlardan kaçınarak yaşar. eşine ve çocuklarına değer vererek aile ortamını korur. her şeye rağmen akrabaları ve çevresiyle iyi geçinerek barışsever davranır. bu durumların hepsi islam'ın kişiye sağladığı lütuflardır. daha da ayrıntıya girersek:
görsel

fakat tesadüfen oluştuğunu, öldükten sonra yok olacak bir atom yığını olduğunu iddia eden ateist ise nefes alıp verdiği her an tutarsız olmaya mahkumdur. ne ahlaklı davranışının, ne özgür iradesinin, ne de bilincinin hiçbir temeli yoktur. büyük bir karanlık ve cehalet içinde kendini kandırarak tepkisel yaşamını sıkıntılar ve şikayetler içinde sürdürmeye çalışır. bir saatliğine mutlu hissedebilmek için alkol, zina, uyuşturucu, kumar gibi alışkanlıklara sarılarak bağımlı olmaya ve toplum için tehlikeli oluşturmaya meyillidir. bilimin babası isaac newton'un da dediği gibi:

"Ateizm insanlık için o kadar anlamsız ve iğrençtir ki hiçbir zaman fazla savunucusu olmamıştır."

bu noktada ateist, mezhepçi müslüman çoğunluğun işledikleri kötülükleri sayarak kendini savunmaya çalışacaktır. fakat "sadece kur'an" diyen ben ve benim gibi kişiler o çoğunluğun islam algısının kur'an ile bağdaşmadığını, uydurma rivayet kaynaklarından motivasyon sağladıklarını söyleyerek onları zaten dışlıyoruz.

(bkz: sünni ateist/#37529999)
(bkz: kuran da olmayan 200 hurafe)
(bkz: tüm dünya sadece kuran ile yönetilirse ne olur)