bugün

huawei

sattığı ürünün arkasında duran, müşterisini üzmeyen bir marka. şöyle ki, 23 nisan 2017 tarihinde p9 lite akıllı telefonunu aldım. Daha öncesinde iphone 5s ve samsung galaxy j7 kullanmıştım ve her iki markanın da teknik destek kısmında büyük sıkıntılar yaşadım. her neyse p9 lite'ımı aldıktan yaklaşık olarak bir buçuk ay sonra talihsiz bir durum yaşadım ve telefon cebimdeyken 3-4 metre yükseklikten betona düştüm, bu durum sonunda telefonumun ekranının sağ alt köşesinde bir sararma meydana geldi.

nasıl olur ne yaparız falan derken, erteleye erteleye sonunda geçtiğimiz hafta yedeklerimi alıp ankara/maltepe'deki (bilenler bilir türkiye ziraat odaları birliği'nin yanı veya özlem döner'in iki-üç bina ilerisi) teknik servis bayisine götürdüm, ben bekliyorum ki telefonum alınıp yedi iş günü incelenecek ondan sonra vay efendim kullanıcı hatası diye bende 350-400 kağıt para çarpacaklar. fakat, telefonumu teslim alan hanımefendi üç saat içinde yapılacağını söyledi. saat 11:45 civarında verdiğim telefonum için 11:51de mesaj geldi, mesajda "cihazınız için yedek parça elimizde bulunmadığı için, yedek parça siparişiniz verilmiştir. parçalarınız temin edildiği takdirde onarıma devam edilecektir." diye. tam yine uzayacak bizim iş falan derken 11:52de bir mesaj daha geldi "yedek parçalarınız temin edilmiştir, cihazınızın onarımına devam edilmektedir." diye. evet, insan gerçekten hayret ediyor.

her neyse biz çayımızı kahvemizi içerken yaklaşık 12:55 gibi bir mesaj daha geldi "cihazınızın onarımı tamamlanmıştır, teslimat için hazırlanmaktadır" yazıyordu son derece hayret ve sevinç içerisindeyken 13:08de "cihazınız teslimat için hazırdır." mesajı geldiğinde koşar adım teknik servise gittim. ve bana telefonumun ekranının garanti kapsamında değiştiğini ve kesinlikle bir ödeme yapmayacağımı söylediler.

şuan cayır cayır çalışıyor, buradan tekrar hem huawei ankara teknik destek ekibine hem de huawei firmasında teşekkürlerimi sunuyorum. huawei alacak herkese de şiddetle tavsiye ediyorum, ben de ön yargı ile almıştım ama bu saatten sonra huawei'den başka bir firmadan akıllı telefon almayı düşünmüyorum.