bugün

baskente 15 bin kisilik vip cami acilmasi

itiraz edenlerin ve olumsuz görüş bildirenlerin gündemle ne kadar ilgilendikleri ortada. Diyanet işleri Başkan Yardımcısının NTV de yaptığı krokili açıklamada , caminin bi taraftan sallandığı gibi 15.000 kişilik değil , 5.000 kişilik planlandığı belirtildi. Ayrıca uydu görüntüsüne bakıldığında , o bölgede böyle bir camiye ihtiyaç duyulduğu açıkça görünmekte. D.i.B. in kendi personeli Cuma namazlarını hali hazırda bir spor salonunda eda etmektelermiş. Diğer camilerden farkı , güvenlik alanının kuralabilcek olması imiş. Sadece devlet ricaline değil , tüm kamuya açık bir ibadethane olacağı belirtildi. Aksi halde Cuma namazı kılınamaz zaten. *

edit 1 : Hala 15.000 kişilik diyen cahillere sesleniyorum. Lütfen diyanetin bu yöndeki açıklamalarını dikkate alınız. Hürriyet gazetesi gibi yalan haber uydurmayınız.
edit 2 : Türkiye de yapılan camilerin nerdeyse tamamı halk desteğiyle yapılmaktadır. Su giderleri yerel yönetimler tarafından karşılanır. Sadece enerji giderleri için kaynak verilir. ( Cami diyanete devredilmediyse tüm giderleri Camiiyi yaptıran derneğe ve cemaate aittir. ) Verilen kaynak sadece cüz'i bir miktarı karşıladığından yine halk desteğiyle karşılanır. ( okullarda olduğu gibi ) Sonuç. Camiler sadece % 10-15 gibi düşük maliyetle devletin kasasına yansır. Devlet bütçesiyle kolay kolay cami yapılmaz Türkiyede. O yüzden bu kadar Cami devlete yük oluyor diye sallamayın. Halk camiyi yaptırır ve devletten sadece imam ister. Caminin devlete yükü bu kadardır. Tabi genelleme olarak.