bugün
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- badelenmiş sözlük yazarları6
- kızımın ismini teresa koymak istiyorum10
- pornoda hoşlanılan kıza benzer kız aramak9
- kızın size büyü yaptırdığına dair işaretler6
- evli kadınlara asılmak4
- kimsesizlerin kimsesi zall'a açık mektuptur15
- kadınların en büyük düşmanı5
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi19
- hangi manifest kızısın7
- ankaradaki çıkılamayan yokuş3
- sürekli kendine hatırlatmak zorunda olduğun o söz8
- namus takıntısı olan erkek17
- ruhu iyileştiren şeyler6
- aktroller7
- kurdun dişine alkol değmesi5
- aylık 350 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- yanık tekerlek kokusu3
- en büyük pişmanlığınız7
- ankaralıların melih gökçeği arıyoruz demesi3
- hala çok güzelsin2
- hayatın planladığımız gibi gitmemesi6
- kavurmalı yumurta7
- ece irtem6
- evlenmek istemeyen insana seçilmemiş demek12
- nesrin cavadzade4
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- türkiye avustralya maçı8
- kızımın adı 15 temmuz olsun3
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir2
- şu an en yakınınızda bulunan cinayet aleti2
- sözlük yazarlarının suları5
- dizilerde devamlılık sorunu2
- 15 haziran 2026 fildişi sahili ekvador maçı3
- futbol8
- avokadoya yumuşaması için yalvarmak2
- kadınsı erkek4
- bir şeyi ararken başka bir kayıp şeyi bulmak4
- dunyanin en guvenli ulkesi2
- namus5
- insan değişmez ortaya çıkar3
- güzel kızların isimleri9
- evlenmeyi başaramamış kadın17
- panik atak olan psikolog2
- 14 haziran 2026 hollanda japonya maçı7
- regl dönemi çirkinliği5
- yardımda bulunulan kişinin lüks harcamalar yapması4
- renault boreal3
- buddy dude21
- anne2
değildir, sanatın tarihsel gelişimine bakarsanız, sanat sürekli ya dinin ya da aristokrasinin elinde olmuştur. 1800 lerden sonra neoklasizmin çökmesiyle romantik ve realist akımlar halka inerek hal için bir şeyler yapmaya çalışmıştır. demokrasi, eşitlik gibi hakların krallıkları bir bir yok etmesiyle ve kilisenin aşırı derecede zarar almasıyla artık sanatçı özgür kalmış ve alıcısı halk olmuştur. bu yüzden halk için sanat anlayışı benimsenmeye başlamıştır fakat sanatçı burada özgürdür. daha sonraları sanat iki büyük darbe yaşayacak ve komünist, kapitalist kavgasında bir propaganda aracı olarak kullanılacaktır. buna tepkiler tabi ki gecikmeyecektir fakat doğu bloğu çökünce hepten sanat kapitalistlerin eline kalacaktır. dün venetik, florensa, paris gibi şehirlerken bugün new york olacak. kapitalizm sanatı da ticari bir mal gibi sunup dün kilise ve dinin hizmetinde olan hür olmayan sanatçılar bugün sermayenin köpeği haline gelecek ve sanatçı gene belli dayatmalarla asla istediğin yapamayacak. şimdi sanat toplum için derseniz bu kafaya göre sanatçı asla özgür olamaz.
sanat sanat için olmak zorundadır, bir sanatçı sanatın kendi gerçekliği içinde ve hayal gücünde hiçbir etik, otoriter kısıtlamayla karşı karşıya kalmaksıızın tamamen hür bir şekilde sanatını icra etmelidir.
sanatsız bir toplumun da amuna koyayım.
beni duchamp ın yanına gömsünler. evet.
sanat sanat için olmak zorundadır, bir sanatçı sanatın kendi gerçekliği içinde ve hayal gücünde hiçbir etik, otoriter kısıtlamayla karşı karşıya kalmaksıızın tamamen hür bir şekilde sanatını icra etmelidir.
sanatsız bir toplumun da amuna koyayım.
beni duchamp ın yanına gömsünler. evet.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar