bugün

petrol fiyatlarinda meydana gelen hizli dusus

tayyipciğim için çok kötü olan durumdur.

neden? kendisinin millete çemkirirken kullandığı en büyük argümanlardan biri daha elinden alınmıştır.

11 eylül saldırılarından sonra dünyada oluşan likidite bolluğundan her ekonomi gibi bizim de yanlış şekilde olsa da faydalanmamızı kendisine pay biçip "biz çoh eyi yönettik ekönömiyi, bahın ne gadder böyüdü yauv" deyip durmuştur, kendisi döneminde türk ekonomisinin büyüme oranı ortalama %6,5'tur. bir şey daha, cumhuriyet ilan edildiğinden beri türkiye'nin büyüme oranı ortalaması %6,5 zaten. şaka gibi değil mi? tayyipciğim ortalamayı tutturunca, kendisini fasulye gibi nimetten sayıp millete celalleniyor, eknomiyi bilmemekle itham ediyor. yine geçtiğimiz yıl temmuz ayına girerken borsa 60.000 sınırına dayandı ve tayyipciğim zıpladı "bu ak parti hükümeti'nin başarısıdır" aynı borsa, 10 ayda %50 değer kaybedip 30.000'e dayanınca, "bu dış dalgalanmaların etkisidir" vay vay vay. yükselirken ak parti hükümeti başarısı, düşerken dış dalgalanmalar. kapatma davası açılır, borsa düşer tayyipciğim zıplar "bu piyasalara darbedir" tesadüfen dow jones ve tokyo borsaları düşünce bizim borsamız da düşer, tayyip bunu kapatma davasına bağlar, halka öyle anlatır. yavrucuğum söylesene, dow jones'a bir şey olmazsa imkb'ye de bir şey olmaz, bizim hiç alakamız yok diye? kapatma davası kabul edildi, borsa zerre kıpırdamadı hatta yükseldi o gün. başsavcı davayı açtığında, daha ne oluduğu bile belli değilken düşen borsa, mahkeme üyeleri davayı kabul edince dibe doğru hızla harekete geçmez mi? iyi olunca "biz yaptık" kötü olunca "dış dalgalanmalar, ak parti'ye olan saldırılar vs. vs."

elektrik fiyatı artar "efendum petrol fiyalaru artiyür o sebepten mecbur galduk. 4,5 yıl zam yapmaduk ama birikti" 6 ayda bileşiği %44 oturt, sonra da otomatiğe bağla bir %15 zammı daha yola çıkar, tabi doğalgaza bağla elektriği önce.

petrol ürünlerine zam gelir "efendum zammı biz yapmayuruz ki? tüpraş yapiyur, özel sektör" tüpraş'ı ben sattım sanki.

likidite bitti, petrol fiyatı düşüyor, dolar değer kazanıyor, enflasyon artıyor, üretim bitmiş, cari açık karşılanamaz boyuta gelmiş, takke düşüp kel görünmek üzere. millet keli görünce şaşmaması lazım, malum adam demokrasi meteoru.

parti de kapatılmadı, bakalım ekonominin kötü yönetilişi konusunda ne gibi bahaneler üretecek bu demokrasi meteoru.