bugün

ulusal sol

daha önce de belirtildiği gibi bu ülkenin solu ulusalcılığı 68 fikri önderlerini mücadelesi ile ortaya koydu. bu yüzden türkiye'de gerçek solu kimin temsil ettiği, daha sonraki dönemde abd'nin ve batı emperyalizminin de işine gelecek olan kullanılmaya hazır ve nazır gayri-milli solun nelere sebep olduğu da belli.

kimileri teorik muğlaklığın sığ bataklığın saplanmış pratikte hiç bir değeri ve geçerliliği olamayacak ezberlerini gerçek diye önümüze koymaya çalışıyorlar. aslında bu şekilci teorilerinin uygulanabilirliği olmayan, büyüklere anlatılabilecek masallardan ibaret olduğunun farkında bile değiller. batı sosyalizminin kendi içinde değerlendirilmesi gereken kurallarını türkiye gibi ülkelere örnek olarak gösterip bunun geçerli olabileceğini savunmak dar kalıpçılıktır ve ezberlediğini tekrar etmekten başka anlam taşımaz. türkiye'deki enternasyonalist solun tavrının emoeryalizminin ekmeğine nasıl yağ sürdüğü son yaşadığımız olaylarla da açıkça görüldü. liberal-işbirlikçi kesimin ulusalcılara olan büyük saldırısının nedeni düşman kardeşler olmaları gibi sadece gülünebilecek tutarsız saçmalıklardan ziyade ulusalcıları amaçlarını gerçekleştirmek doğrultusunda kendilerine yönelik en büyük engel olarak görmelerinden kaynaklanmakta. bunun yanında günümüz türkiyesi'nin yüz karası olan enternasyonalist solun, sahip oldukları teorik ama gerçeklikle çelişen ezber bilginin fikri bağnazlıklarıyla birleşmesinin cesaretiyle,onları kimi zaman emperyalist kuşatmacılarla ortak hareket etmeye, kimi zamanda ulusalcılar ve işbirlikçiler arasındaki bu savaşı ellerini ovuşturarak izlemeye yöneltmesi, kendilerini gözlerinde ne kadar büyütürlerse büyütsünler, emperyalizm için asla gerçek bir tehdit olarak algılanamayacak, heyecanlı ve sınırlı bir kitleden öte bir anlam taşımadıklarının açık işaretidir.

ulusal solun varlığı ve gücü ve ondan ne kadar korkulduğu, 68 mücadelesi ve ardından gelen devrimçi-milliyetçilerin tasfiyesi ile gözü kör olmayan herkesin malumudur. bunun ardından gelen komprador-enternasyonalist sol türkiye solunun yüz karası olmakla kalmayarak yıllarca deniz ve mahirler gibi hayatını milli demokratik devrim` için feda edenlerin adlarını kullanarak kirletti.

tekrar söylüyorun deniz gezmiş'in gururla ve en önde taşıdığı türk bayrağını, burjuva simgesi olarak küçümseyenlerin denizlerin hatıralarını sahiplenmeleri ne hakları ne hadleridir. yüzünüze taktığınız maskeleri parçalayıp, takiyenizi açığa çıkarmanın zamanı geldi de geçiyor.