bugün

tehlikeli su deneyi

Donanımsız insanların Nasıl Kolayca Kandırılabileceğini Kanıtlayan Deneydir.

Kitlelerin doğru bilgiyle bile ne kadar kolay yanlışa sürüklendiğinin bir ispatı 1980'li yıllarda yapılan bir deneyle ortaya konmuş ki, bilgisizlik insanları yanlışa hatta o yanlışla ilgili bir seçim yapmaya bile götürüyor.

Nathan Zohner isimli amerikalı bir lise öğrencisi, "dihidrojen monoksit" adlı maddenin kullanımının tümüyle yasaklanmasını, mümkün olmadığı takdirde çok sıkı kontrolünü istedi.

Gösterdiği zararlar arasında ise şunlar var:

1- yoğun terlemelere ve kusmalara sebep olabilir.
2- doğaya büyük zararlar veren asit yağmurlarının ana unsurudur.
3- gaz haline geçmiş hali, çok ciddi yanıklara sebep olabilir.
4- kazara solunması ciğerlere dolması ölüme yol açar.
5- erozyona yol açar.
6- otomobil frenlerinin etkinliğini azaltır.
7- ölümcül kanser tümörlerinin hepsinin içinde bulunmuştur.

bir saat içinde tam 50 bilim fuarı meraklısı insan delikanlının kampanya açtığı standı ziyaret etti. 43 kişi, yasaklama isteğini şiddetle desteklediler. 6 kişi kararsız kaldı.

sadece bir kişi yasaklanması istenen "dihidrojen monoksit" in h2o, yani hayatın can damarı "su" olduğunu söyledi.

delikanlının bu proje ile ödülde aldı.

delikanlı : "amacım, kolayca saptırılmış, saçma bilimsel cümleciklerle insanların nasıl yanlış koşullandırılabildiklerini göstermek istedim" dedi.
© copyright 2005 - 2026