bugün

et fiyatlarının yüksek olmasının arkasında ne var

Evet arkadaşlar bugün belgelerle gelemedim kusura bakmayın ama bu konu hakkında fikrimi belirtmek istiyorum.

Şimdi biliyorsunuz ki islamiyetten önceki türk devletlerinden biri olan uygur devletinde maniheizm dini uygulanıyordu. Bu dinin yasakladığı şeylerden biri de et yemekti. Yani türklere et yasağı getirip savaşçı özelliklerini kaybetmelerine neden olmuş bir dindi. liseden kalan tarih bilgimle yazıyorum yanlışım varsa affola.

Neyse efendime söyleyeyim et yemek savaşçılık yeteneğimizi yitirdiğine göre türkiye deki et fiyatlarının yüksek olmasının arkasında bizi çekemeyen avrupalı devletler olduğunu düşünüyorum. Baksanaza adamlar türkiye aleyhine herşeyi yapıyorlar neden bunu da yapmasınlar ki. Özellikle almanya fransa ve ingiltere bunlardan şüpheleniyorum.

türkler olarak o kadar çok et yemeye muhtaç kaldık ki anca bayramdan bayrama yiyoruz. Hatta çıkın dışarı bakın hamur işi yemekten savaşçılık özelliğini kaybetmiş bir sürü insan göreceksiniz.

Evet arkadaşlar tezimin başında yazdığım gibi bugün belgelerle gelemedim ama bu iddiamın arkasındayım. Yakında belgeleyeceğim. Bu konu hakkında a haber muhabirleriyle çalışmalara başlayacağım yakın zamanda.

Edit: bir takım imla düzeltmeleri.