bugün

28 ağustos 2017 kamil koç rezaleti

28.08.2017 tarihin de Bilecik Otogar - istanbul Otogar 18.10 seferine bilet bakıyorum internetten. Fakat karşıma çıkan beni bayağı bir hayal kırıklığına uğrattı. Gerçi hangi hükümetin devrin de yaşandığına bakınca normalleştiriyorum böyle şeyleri. Sefer de 3 adet boş yer var. 28,37,36. Biz de 3 kişiyiz. 36,37 yi seçtik, 28 seçilmiyor! sadece bayan yanına bayan oturabilir diye bir yazı belirdi ekran da. Ananı avradını diyerek müşteri hizmetlerini aradım. Arkadaşım biz 3 kişiyiz, otobüste 3 kişilik yer var fakat bayan yanına koltuk vermiyorsunuz. Bunun nedenini öğrenebilir miyim? dediğim de;
- çünkü beyfendi bayanlar yanlarına erkek oturmasından pek hoşnut değil. rahatsız olmamaları için erkekler ve bayanlar yalnız oturuyor. Siz başka sefer den bilet alın isterseniz.

5 saniyelik bir sessizlikten sonra, ' sapık mıyız biz arkadaşım bu ne saçma zihniyet? Doğru, insanın fikri neyse zikri odur. ' dedim.
Bunun üzerine;
- Beyfendi siz önce almış olsaydınız, yine sizin yanınıza bayan oturamayacaktı. Önce siz alsaydınız da, siz otursaydınız. dedi.


Bu uygulama bütün otobüs firmaların da var. Hepiniz aynı bokun lacivertisiniz. Acaba başka bir hükümet devrin de olsaydık, bu sistem nasıl olurdu? Eğer iler de hükümet değişirse, bu sisteme bağyanların tepkisi, yorumu nasıl olurdu?