bugün

dupnisa magarasi

Kırklareli demirköy sarpdere'de bir mağara iki gün önce ziyaretine gittim aslında iğneadaya gidiyorduk yüzmek kamp kurmak için tabelaları gördüm dönüşte de şuraya bir uğrayayım dedim, iğneadadan ayrıldıktan biraz sonra dupnisa sapağına girdim ortamala 30 kilometre, epey yokuşlu inişli bir yer, mağaraya yaklaşırken bir akarsuyun oluşturduğu küşük bir kahvaltılık bölüm var muhakkak uğrayın, böyle dere akarken kahvaltı yapıyorsunuz ayaklar suda masalar kurmuşlar aynı maşukiye gibi.

Mağaraya giriş 8 tl, öğrenci 3 tl, epey yüksek fiyat ama mağara çok büyük o paraya değer en azından bu tecrübeleri hiç yaşamayan biri için, içerisinden dere akmaya devam ediyor ve yarasaları görebilirsiniz güzel sarkıtlar ve serinlik muazzam izin verseler kamp kurarım o derece muhteşem.

Uzun dik merdiveni var ve çıkışı sizi orman içine götürüyor, ahşap bir merdivenle orman içinden tekrar başa dönüyorsunuz.

30 kilometre o yol ve 8 tl ye değer mi derseniz, %50 değer derim, sırf o mağarayı görmek için 300 400 kilometre yapıp gelmeyin ama iğneadaya yolunuz düşerse muhakkak sapıp görün.