bugün

hakan hepcan

Türkiye'de ünlü olmanın güzel bir şey olmadığını herkese kanıtlayan herifçioğlu.

Şu adamı meşhur olduğu ilk günlerden beri sevmem. Tiksinirim hatta. Bilumum twitter, vine, YouTube fenomenini de sevmem zaten. Şöhret bir anda geldiğinde insanı delirtme potansiyeli olan bir şey. Kademe kademe, bir şeyleri başara başara ve hazmede hazmede elde edilmesi gereken bir şey şöhret. Heleki bizim insanımızda, yani tüm duygusal ruh hallerini uçlarda yaşayan toplumlarda, çok daha uzun sürmesi lazım bu sürecin.

Bu arkadaş da kısa sürede gelen şöhretini kaldıramadı mental olarak. Olmadığı biri gibi davranmaya başladı ve sonunda ne yapacağını şaşırarak kendi bokunu avuçladı.

Lakin yaptığı hareket ne kadar cezasız kalmaması gereken bir hareket olsa da insanımızın da iki yüzlülüğünü gözler önüne serdi bir kez daha.

Arkadaşlar türk toplumu ırkçı bir toplumdur. bu toplum değil mi zencileri gündüz feneri diye çağıran, saatçi sıfatını aşağılamak amacıyla özellikle bu ırka karşı kullanan. Köpeklere arap ismini takan. Kürtler kokuyor diyen. Ulan her gün şu sözlükte kürtlere hakaret eden adamlar şu an bu herifçioğlunu gömüyor. Her gün içindeki Suriyeli nefretini kusanlar bir anda duyar kasmaya başladılar.

Lakin sıradan vatandaşa bişey olmazken, ünlüyse götünden böyle kan alıyorlar adamın işte. Bu riyakarlık bizim toplumumuzda var. Ben cezası neyse çeksin istiyorum bu lavuk. Bu ayrı bi mesele ama madem bu kadar temizsiniz, madem bu kadar duyarlısınız. Toplumun her ırkçı bireyine, ırkçılığı hangi ırka karşı uyguladığına bakmadan(şu cümleyi kuruyor olmak bile komik aslında amına koyayım) aynı muameleyi çekin.